Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 06-09-2010

Aangehouden voor inbraak

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 5 op maandag 6 september drie mannen aangehouden omdat zij een inbraak hadden gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 02.40 uur, via 1-1-2, naar de politie omdat men zag dat een aantal personen aan het inbreken was op de Rooseveltlaan ter hoogte van Hooggelegen. De inbraak zou plaatsvinden bij een container. Ter plaatse zagen agenten vier mannen wegrennen. De achtervolging werd ingezet. Twee verdachten, beiden 21 jaar uit Utrecht, werden direct aangehouden. Een derde verdachte probeerde zich schuil te houden in de bosjes.

Toen de agenten gebruik gingen maken van een warmtebeeldkijker en een politiehond, koos de 23-jarige man eieren voor zijn geld en kwam uit de bosjes. De vierde verdachte wist uit handen van de politie te blijven. Bij de container waren een aantal sloten al vernield. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Ahornstraat vond zondagavond 5 september een aanrijding tussen een snorfietser en een auto plaats. Hierbij raakte de snorfietsbestuurder gewond.

Een 16-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 20.35 uur op zijn snorfiets over de Ahornstraat vanuit de richting van de Royaards van de Hamkade. In dezelfde richting reed een 40-jarige automobilist uit Amsterdam. De automobilist wilde op een gegeven moment zijn auto in een parkeervak zetten. Hierbij had hij de 16-jarige jongen over het hoofd gezien, waardoor een aanrijding ontstond. De jongen raakte gewond aan zijn been.

Dubbel dom

UTRECHT In de nacht van zondag 5 op maandag 6 september heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij beiden onder invloed in de auto reden.

Rond 01.55 uur werd een 40-jarige bestuurder uit Utrecht op de Neude gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op dat moment werd de bijrijder verzocht even te wachten omdat ook hij een blaastest moest ondergaan. De 38-jarige bijrijder luisterde niet naar de agenten, kroop achter het stuur en reed weg in de richting van de Korte Jansstraat. De man werd snel aan de kant gezet en moest ook een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij ook te veel gedronken had. Uiteindelijk kregen beiden heren een proces-verbaal voor het rijden onder invloed