Gemeente Lisse

Opening website Beursvloer Bollenstreek Nrd

Lancering website Beursvloer Bollenstreek Noord - v.l.n.r.: G. Kleijheeg, B. de Haas, A. de Roon en B. Brekelmans

Op 31 augustus 2010 is in het gemeentehuis van Lisse de website www.beursvloerbollenstreeknoord.nl geopend. Na een openingswoord van president A. Roodhorst van de Lions Club Bollenstreek en een uitleg over de beursvloer is de openingshandeling verricht.

Dit was een gezamenlijke actie van wethouders G. Kleijheeg van de gemeente Hillegom, B. J.M. de Haas van de gemeente Noordwijkerhout en wethouders A. de Roon en B. Brekelmans van de gemeente Lisse.

De gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout werken samen met de Lions Club Bollenstreek, de Kamer van Koophandel, de werkgroep vrijwilligerswerk Noordwijkerhout, het Servicepunt Vrijwilligers Lisse (SVL) en de Stichting Welzijn Hillegom aan de organisatie van De Beursvloer Bollenstreek Noord.

Wat is de beursvloer?

De beursvloer Bollenstreek Noord is een evenement waarbij bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar kunnen ontmoeten om vraag en aanbod uit te wisselen. Op de Beursvloer worden materialen, diensten en menskracht verhandeld: maatschappelijke vraag en aanbod in de meest brede zin.

De bedoeling is dat bedrijven, lokale overheden, scholen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties elkaar ontmoeten en in een informele en dynamische sfeer matches maken. Wat de één over heeft of graag wil bieden, is voor de ander zeer gewenst.

En dat alles gebeurt met een gesloten beurs. Zo kan een bouwbedrijf materialen leveren voor een clubhuis van een voetbalvereniging in ruil voor een sportieve personeelsdag op de voetbalvelden. Of een stoffenwinkel levert een restant stoffen aan een toneelvereniging in ruil voor kaarten voor een voorstelling.

Workshop voorafgaand aan eerste beursvloer

De eerste Beursvloer Bollenstreek Noord vindt plaats op 17 november 2010 in het gemeentehuis van Lisse van 17.00 uur tot 19.30 uur. Hieraan voorafgaand kan een workshop gevolgd worden op maandag 4 oktober.

De maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en verenigingen uit Lisse kunnen op maandag 4 oktober 2010 van 20.00 uur tot 22.00 uur deelnemen aan een workshop die wordt gehouden in het gemeentehuis van Lisse.

Tijdens deze avond wordt meer informatie gegeven over de werkwijze op de Beursvloer en wordt hulp geboden om vraag en aanbod in beeld te brengen en zichzelf aan het bedrijfsleven te presenteren.

Aanmelden

Iedere maatschappelijke organisatie of
vrijwilligersorganisatie/vereniging kan zich aanmelden voor de workshop op 4 oktober en/of de eerste Beursvloer Bollenstreek Noord op 17 november. Dit kan via www.beursvloerbollenstreeknoord.nl/ of fax (0252-522862) naar Stichting Welzijn Hillegom, Postbus 379, 2180 AJ Hillegom.