Gemeente Enschede

Werkzaamheden bestrating Van Heekplein weer van start

Vanaf maandag 6 september wordt het herbestraten van het Van Heekplein hervat. Begin 2009 is begonnen met de herbestrating. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken zijn de werzaamheden ingedeeld in fases. De werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2011 afgerond. Dan is de natuursteenverharding van het hele Van Heekplein hersteld.

Verplaatsing markt
Om het werk te kunnen uitvoeren wordt van 6 september tot en met november 2010 het plein gedeeltelijk afgezet. De warenmarkten op dinsdag en zaterdag worden daarom gedurende deze periode deels verplaatst; op dinsdag naar het vrije gedeelte van het plein, en op zaterdag naar het gebied tussen de Raadhuisstraat en het Van Loenshof (groente en fruit). Met banieren worden de klanten van de markt op de hoogte gebracht waar de betreffende kramen de komende tijd staan. Ook een speciaal ingerichte infostand op de markt kan mensen verder op weg helpen.
De bevoorrading van de winkels blijft mogelijk via de bestaande aanvoerroutes.

Bestrating
De aanpassingen aan de bestrating van het plein zijn nodig omdat de bestaande bestrating gevoelig is voor beschadigingen. Bij de herbestrating worden de bestaande bestratingelementen in cement gelegd, met een zogenaamde starre voeg. Daardoor kan de natuurstenen verharding niet meer los komen te liggen. De nieuwe bestrating houdt zich erg goed onder de belasting van de dinsdag- en zaterdagmarkt. De marktbond de bewoners en de ondernemers geven aan tevreden te zijn over het resultaat.
Mede daarom is besloten het gehele Van Heekplein opnieuw te bestraten. In het voorjaar van 2011 worden de werkzaamheden afgerond.

Evenement
Op 13 november zal een gedeelte van de Sinterklaasoptocht via het Van Loenshof en Van Heekplein richting de Kalanderstraat gaan. Met de opstelling van de kramen wordt hiermee in verband met de bereikbaarheid van de winkels rekening gehouden.