Natuurlijke geslachtskeuze werkt

06/09/2010 10:19

Gender Consult

P e r s b e r i c h t

Natuurlijke geslachtskeuze werkt

Een doorbraak voor vrouwen die een dochter willen

Waalre, 6 september 2010 - Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de kans op een dochter op natuurlijke wijze kan worden vergroot tot ruim 80%. Het vooraanstaande tijdschrift Reproductive BioMedicine Online publiceert de resultaten van een jarenlang onderzoek door het adviesbureau Gender Consult en de Universiteit van Maastricht.

Onderzoek

Aan het onderzoek werd deelgenomen door ruim 170 stellen met een meisjeswens. Bij aanvang hadden zij 358 zoons en 2 dochters, dus het streven naar een evenwichtig samen-gesteld gezin was een belangrijke reden om een meisje te wensen. Tijdens de behandeling kregen de echtparen adviezen op het gebied van voeding en geslachtsgemeenschap. Van de vrouwen die aantoonbaar de adviezen opvolgden kreeg 81% een meisje. Omdat de meeste stellen al twee of meer zoons hadden, zou deze kans normaal gesproken maar 46% zijn.

Een belangrijk nieuw aspect van het onderzoek is dat met behulp van bloedanalyses een verband is aangetoond tussen het gevolgde dieet en het geslacht van de baby.

Natuurlijke geslachtsbeïnvloeding

Het krijgen van een dochter of juist van een zoon is een diep gekoesterde wens van veel jonge ouders. Het geslacht van een baby kan vóór de conceptie op natuurlijke wijze worden beïnvloed. De vrouw volgt een dieet dat de minerale samenstelling in haar lichaam verschuift. Samen met een juiste timing van de gemeenschap kan de kans op het gewenste geslacht sterk worden vergroot. Drs. Annet Noorlander, bioloog en voedingskundige, startte in 1999 vanuit haar eigen dochterwens het adviesbureau Gender Consult. Inmiddels heeft ze met haar succesvolle behandeling honderden ouders begeleid.

Scepsis

Na jarenlange twijfel in medische kringen over natuurlijke geslachtsbeïnvloeding is de werkzaamheid nu aangetoond. In een interview in het blad Groter Groeien in 2001 toonde Prof. Joep Geraedts, hoofd van de afdeling Klinische Genetica van de Universiteit Maastricht, zich aanvankelijk zeer sceptisch: "Ik zal niet zeggen dat de methodes van timing en voeding niet kunnen werken, maar op basis van de gegevens acht ik de kans gering." Hij bood aan om mee te werken aan een gedegen wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de methoden. Gender Consult was overtuigd van haar aanpak en ging op zijn aanbod in. Zij leverde de gegevens van de echtparen en de Universiteit Maastricht garandeerde een objectieve beoordeling. Deze jarenlange samenwerking leidde tot het resultaat dat vandaag wordt gepresenteerd.





http://www.genderconsult.nl