Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 10.20 uur

Utrecht, 06-09-2010

Vrouwen melden zich

AMERSFOORT/ROTTERDAM Op basis van getoonde beelden van drie verdachten van winkeldiefstal in Amersfoort hebben een 17-jarig meisje en een 19-jarige vrouw uit Rotterdam zich vrijdag 3 september gemeld bij de politie. De identiteit van de derde vrouw, een 19-jarige Rotterdamse, is inmiddels bekend. Zij zal op een later tijdstip worden aangehouden.

In het regionale opsporingsprogrammabureau Hengeveld van RTV Utrecht werd op 1 september aandacht besteed aan een winkeldiefstal waarbij drie vrouwen kleding en andere goederen wegnamen in een winkel aan de Utrechtsestraat in Amersfoort. Op de beelden is te zien dat de vrouwen met kleding en tassen het pashokje betraden en met minder in hun handen maar wel met volle tassen eruit kwamen. Later werd door personeel labels en prijskaartjes in de kleedruimte teruggevonden. De verdachten hadden voor honderden euros weggenomen.

De twee verdachten meldden zich bij een politiebureau in Rotterdam nadat kennisen hen hadden herkend op de getoonde beelden. Zij hebben een bekennende verklaring afgelegd. Proces-verbaal van diefstal in vereniging wordt tegen het meisje en de vrouw opgemaakt

Verdachte bekent veel inbraken en diefstallen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/BAARN/SOEST/AMERSFOORT/LEUSEN Nadat in juli een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door de politie werd gehoord over een vernieling, bekende hij vervolgens een reeks inbraken in de regio.

Na uitgebreid verhoor en nader onderzoek verdenkt de politie de man van 41 inbraken en diefstallen die gepleegd zijn in de periode 2002 t/m 2010. Zo wordt hij verdacht van 12 woninginbraken gepleegd in Amersfoort, Hoogland, Leusden en Bunschoten-Spakenburg. Daarnaast is hij verdachte voor 23 inbraken in bedrijven, horecagelegenheden en scholen in Amersfoort, Hoogland, Leusden, Baarn en Bunschoten-Spakenburg en vier autodiefstallen in Amersfoort.

De verdachte vernielde ruiten en deuren om in woningen of bedrijven in te breken. Ook door in te sluipen of met behulp van een valse sleutel zag hij kans om te stelen. De destijds gestolen buit betrof onder andere geld, computerapparatuur, televisies, geluidsapparatuur, sieraden en autos.

De verdachte legde een uitgebreide bekennende verklaring af. Hij zit in voorarrest. De politie zal het dossier afronden en overdragen aan het openbaar ministerie.