Politie Haaglanden

Persberichten 6 september

Haaglanden, 06-09-2010

Toko aan de Laan van Meerdervoort overvallen, getuigen gezocht Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een toko aan de Laan van Meerdervoort, nabij de Waldeck Pyrmontkade, op zondag 5 september. Rond 20.00 uur bedreigde een man de medewerkster van de toko en dwong haar al het geld uit de kassa te geven. Daarna vluchtte de overvaller op een zwarte fiets de Van Diemenstraat in. Het gaat om een getinte man, van ongeveer 1.65 m lang, met een slank postuur en kort, zwart krullend haar. Hij heeft een opvallend grote neus. Ten tijde van de overval droeg de man een witte jas met capuchon, een donkere broek en sportschoenen. De fiets waarop hij reed had twee donkerkleurige fietstassen. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van straatroven
Den Haag Onbekende dader(s) beroofden zondag 5 september twee slachtoffers van hun halsketting. Een 57-jarige Haagse man reed rond 19.00 uur in zijn scootmobiel over de Hoefkade toen hij plotseling werd beroofd van zijn ketting. Het signalement van de dader(s) is onbekend. Dezelfde avond rond 21.15 uur liep een 48-jarige Hagenaar over het Paul Krugerplein toen twee getinte jongens op een zwarte scooter hem van zijn gouden ketting beroofden. De passagier droeg een rode jas met capuchon. Ze reden weg over de Steynlaan in de richting van de La Reyweg. Het is niet bekend of het om dezelfde dader(s) gaat als bij de eerdere beroving. Bent u getuige geweest van één van deze berovingen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Dronken en zonder papieren achter het stuur
Den Haag De politie arresteerde zondag 5 september rond 09.30 uur een 36-jarige Haagse automobilist, omdat hij in beschonken toestand en zonder papieren over de Schelfhoutstraat reed. De man verklaarde dat hij nog prima in staat was om te rijden. De agenten constateerden dat hij dronken was en zonder geldig rijbewijs in een auto reed, die tevens niet verzekerd was. Ook had hij nog voor meer dan 600 euro aan bekeuringen open staan. Deze moest hij aan het politiebureau gelijk afrekenen. De verdachte weigerde een alcoholtest. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Jeugdige bromfietser lichtgewond bij ongeval
Den Haag Een te jonge bromfietser (14 jaar) raakte zondag 5 september om 12.15 uur betrokken bij een ongeval op de Nunspeetlaan. De jongen kwam in aanraking met een personenauto. De bromfietser had last van zijn heup. Een getuige verklaarde dat de automobilist de bromfietser geen voorrang had gegeven, dat een aanrijding onvermijdelijk was en dat de bromfietser een aantal meter door de lucht was gevlogen waarbij de jongen zijn helm verloor voordat hij op de straat neerkwam. De 14-jarige was niet in het bezit van een rijbewijs en de brommer waarop hij reed mocht niet op de openbare weg rijden. De jongen verklaarde dat de brommer van een buurman was, dat hij daaraan aan het sleutelen was en een proefritje maakte. De GGD behandelde de jongen aan zijn verwondingen. De 51-jarige bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Wildplakkers bekeurd
Den Haag Surveillerende agenten betrapten zondag 5 september om 15.00 uur twee mannen terwijl deze posters plakten op de gevels van enkele woningen in de St. Jacobstraat. Toen de agenten hen wilden aanspreken, renden ze weg. Na een korte achtervolging werd het tweetal staande gehouden. De mannen, 27 en 44 jaar oud en woonachtig in Leersum, kregen een bekeuring voor wildplakken.

Dealer opgepakt
Den Haag De politie hield zondag 5 september rond 16.00 uur een drugsdealer aan. De politie zag een overdracht van drugs plaatsvinden in de Ruysdaelstraat. Beide personen waren op de fiets. De politie kon één van de verdachten aanhouden. De 35-jarige man uit Lima had ongeveer 40 gram harddrugs op zak en bleek illegaal in Nederland te verblijven. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Bedreiging met vuurwapen
Den Haag In de vroege ochtenduren van maandag 6 september kregen agenten van politie Haaglanden een melding van een bedreiging aan de Vlaskamp. Een 37-jarige vrouw uit Den Haag belde de politie met de mededeling dat de man met wie zij een relatie heeft, haar bedreigde met een vuurwapen. Toen de agenten rond 00.20 uur bij de woning van de 62-jarige verdachte aankwamen deed deze open. De agenten hielden de man aan. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Politieagenten vonden het wapen en de daarbij behorende munitie in de woning van de verdachte. De aanleiding moet worden gezocht in de persoonlijke sfeer.

Aanhoudingen na vernieling van auto
Voorburg De politie kreeg vrijdag 3 september omstreeks 01.00 uur melding dat enkele mannen op de De Genestetstraat het stoffen dak van een cabriolet vernielden. Politieagenten troffen in de directe omgeving drie mannen uit Den Haag en Nootdorp aan, die zich bij het zien van de agenten agressief gedroegen. Volgens getuigen hadden deze mannen zich schuldig gemaakt aan de vernieling van het dak van de auto. De drie mannen, in de leeftijd van 22, 23 en 26 jaar, werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De 22-jarige bleek een jeugdige veelpleger te zijn. Hij werd maandag 6 september geleid voor de rechter commissaris. De beide andere verdachten kregen een dagvaarding. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Spijtoptant
Leidschendam-Voorburg Een 31-jarige Voorburger meldde zich vrijdag 3 september omstreeks 21.45 uur aan het politiebureau. Hij deelde mee, dat hij verantwoordelijk was aan de overval op een postkantoor aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg op 16 maart 2009. De man verschafte aan de agenten zoveel informatie, die hij alleen als dader van die overval kon weten. De man gaf aan, dat hij door drugsgebruik in staat was om opnieuw het slechte pad op te gaan en een nieuwe overval te plegen. Om dit te voorkomen, besloot de man zich alsnog aan te geven. De Voorburger werd ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. Hij werd maandag 6 september geleid voor de rechter commissaris.

Fietsendieven aangehouden
Voorburg Politieagenten troffen maandag 6 september omstreeks 01.30 uur op het Westeinde twee mannen aan, waarvan één een fiets over zijn schouder droeg. Bij het zien van de politie kozen beiden het hazenpad en renden de Scheepsmakerij in. Daar troffen beide politieagenten het tweetal aan. De beide mannen, afkomstig uit Den Haag en in de leeftijd van 23 en 25 jaar zaten naast de fiets, maar ontkenden iets met de diefstal van de fiets te maken te hebben. Zij werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen beide mannen opgemaakt.

Fietsers botsen
Wassenaar Drie fietsers kwamen zondag 5 september om 16.50 uur op het fietspad bij de Wassenaarseslag ongelukkig met elkaar in botsing. Toen één van de fietsers met haar stuur in aanraking kwam met het stuur van een andere fietser, kwamen zij beiden ten val. Een derde fietser raakte vervolgens ook bij de val betrokken. De GGB behandelde alle drie de personen in de leeftijd van 40, 56 en 58 jaar aan hun verwondingen.

Tram en auto botsen
Rijswijk Een 75-jarige automobilist uit Peize botste zondag 5 september om 22.25 uur met zijn auto tegen een tram. De man zag op de kruising Florence Nightingalestraat met de Van der Kooijweg een aankomende tram over het hoofd en botste vervolgens tegen de tram. Zijn auto raakte daarbij zwaarbeschadigd. De man kwam met de schrik vrij.

Verdachte omstandigheden
Maasland De politie hield maandag 6 september om 03.40 uur twee inwoners uit Vlaardingen (32 en 46 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij een poging tot woninginbraak in de Foppenpolder. Buurtbewoners belden de politie toen zij zagen dat het tweetal in woningen aan het kijken was. Toen de agenten het tweetal aanspraken, bleek dat beide mannen ook enkele zakjes met drugs bij zich hadden. Zij moesten mee naar het politiebureau voor nader verhoor.

Duur ritje
Poeldijk Politieagenten controleerden zondag 5 september om 18.20 uur een 26-jarige automobilist uit Monster. Agenten hadden de man in een auto met hoge snelheid over de Jan Barendselaan zien rijden en zagen dat de man ook een rood verkeerslicht negeerde. De agenten roken een alcohollucht en de man moest een blaastest afleggen. Hij blies hij 655 ugl. Omdat deze man geen vaste woon- of verblijfplaats had kreeg hij direct een boete opgelegd. Hij moest 1050 euro betalen voor rijden onder invloed, 160 euro voor het rijden door rood en 340 euro voor het overschrijden van de maximum snelheid. In totaal moest hij 1550 euro betalen. De man had niet zoveel geld. De agenten namen zijn auto in beslag. Pas als de man zijn boete heeft betaald, krijgt hij zijn auto terug.

Vrouw aangehouden na negeren winkelverbod
Zoetermeer Politieagenten hielden zondag 5 september omstreeks 18.45 uur in een filiaal van de Abert Heijn aan de Westwaarts een 50-jarige vrouw uit Zoetermeer aan. De vrouw had voor deze winkel een winkelverbod, maar was zondag toch de winkel binnengelopen. Zij werd door personeel daarop aangesproken en de politie werd er bij geroepen. De agenten hielden de vrouw aan. Zij gedroeg zich tijdens de aanhouding zeer recalcitrant. De vrouw kreeg een proces-verbaal.