999 Games opent het traditionele spellenseizoen met 14 nieuwe spellen

06/09/2010 10:43

999 Games

Van oudsher is het najaar de populairste tijd van het jaar om spellen te spelen. Dat ziet 999 Games ieder jaar terug in de interesse van het publiek en de retailers. De dagen worden korter en kouder, dus brengen we meer tijd binnenshuis met elkaar door. De vele familiedagen in het hart van het winterseizoen worden veelvuldig doorgebracht met het spelen van bord- en kaartspellen. Om het traditionele spellenseizoen dit najaar goed in te luiden, lanceert 999 Games 12 nieuwe familiespellen en twee kinderspellen.

Traditioneel gezien is het najaar het moment voor de consument om bordspellen te spelen. Met de introductie van De Kolonisten van Catan gaf 999 Games deze bordspellenmarkt ruim tien jaar geleden een grote impuls. Ondanks de sterke opkomst van 'games' het afgelopen decennium, blijft de traditionele markt voor gezelschapsspellen groeien i n volume en populariteit.

Kinderspellen - Help de zwarte pietjes en tel de regenwormen

Het Sinterklaasjournaal Bordspel is een volledig nieuw spel, geïnspireerd door het gelijknamige tv-programma. Regenwormen Junior is de vereenvoudigde variant van het dobbelspel Regenwormen, een van de populairste compacte spellen van 999 Games. Spelers van de juniorversie hoeven niet meer te rekenen, het tellen van de gedobbelde symbolen volstaat.

"Onze kinderspellen kun je op verschillende niveaus spelen. Voor de allerkleinsten kun je gemakkelijk de drempel verlagen, zodat ze kunnen meespelen met de grotere kinderen. De oudere kinderen of zelfs de volwassenen kunnen de spelregels wat moeilijker maken om het spel uitdagend te houden. En dat is ook voor ons als spellenmaker een uitdaging," aldus Peter Christoph, adjunct-directeur van 999 Games.

Bordspellen en compacte spellen

De releases van 999 Games dit najaar zijn een mix van toenemend populaire compacte spellen en van traditionele bordspellen. Zo kent de Carcassonnefamilie twee nieuwe uitbreidingen, verschijnt een bijzondere editie van de Kolonisten van Catan en geeft 999 Games van de bekende spellen Regenwormen, SET! en Weerwolven van Wakkerdam een nieuwe variant uit. Dit najaar verschijnen tevens zes volledig nieuwe titels.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.999games.nl/pers