Politie Groningen

Maandag 6 september 2010

Provincie Groningen, 06-09-2010

Drie mannen aangehouden na geweld

HOOGEZAND De politie heeft zondagavond op de Spoorstraat Zuid drie mannen aangehouden voor bedreiging en openlijke geweldpleging. Het drietal, een 22-jarige man uit Kolham, een 23-jarige man uit Foxhol en een 28-jarige man uit Harkstede, wordt ervan verdacht dat zij de auto van een 47-jarige inwoner uit Hoogezand, heeft vernield. Daarnaast was de Hoogezandster volgens eigen zeggen met een mes bedreigd. De politie wist het trio korte tijd na het incident op te sporen en in te sluiten. Zij worden vandaag gehoord. Het slachtoffer doet aangifte.

Bromfietser botst tegen boom

NOORDWIJK Een 16-jarige jongen uit de gemeente Grootegast is zondagavond op de Noorderweg in Noordwijk gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De knaap verloor door onbekende reden de controle over het stuur. De bromfietser reed in een flauwe bocht rechtdoor en hij botste vervolgens tegen de boom. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Rijden onder invloed

MEEDEN De politie heeft zondagavond op de Beneden Veensloot in Veendam een 39-jarige man uit Den Haag aangehouden voor rijden onder invloed. De politie werd door een getuige getipt dat de auto waarin de Hagenaar reed vermoedelijk onder invloed verkeerde. Tijdens de controle bleek het vermoeden juist. Een blaastest wees uit dat de verdachte teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij
1,55 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam direct zijn rijbewijs heen. De Zuid-Hollander mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietsdief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft in de vroege maandagochtend op de Munnekeholm in Groningen een 26-jarige Stadjer aangehouden. De man liep met een bromfiets aan de hand. Toen agenten de man aanspraken, gaf hij toe dat hij even daarvoor de bromfiets had gestolen. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Op het politiebureau werden bij zijn fouillering in zijn schoenen en onderbroek zakjes en papiertjes met wit poeder aangetroffen. Het poeder is in beslag genomen. Er wordt onderzocht of het om verdovende middelen gaat. Ook de bromfiets is in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Flipperinbraak studentenhuis

GRONINGEN In een studentenhuis aan het Schuitendiep in Groningen is maandagochtend ingebroken. De inbreker wist binnen te komen door de voordeur te flipperen. Het slot van deze deur was niet vergrendeld. Bewoners zagen nog net een persoon weglopen in de richting van de Steentilstraat, maar konden niet voorkomen dat hij er met onder anderen een laptop vandoor ging. De politie adviseert dringend om altijd gebruik te maken van het nachtslot.

Bromfietsster gewond

WINSCHOTEN Een 17-jarige bromfietsster uit Midwolda is zondagmiddag gewond geraakt. De jonge dame reed over de Grintweg in Winschoten, toen zij de stoep raakte en de macht over het stuur verloor. De bromfietsster is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Wielrenster over de kop

NOORDBROEK Bij een wielerwedstrijd in Noordbroek is zondagmiddag een 15-jarige wielrenster uit de gemeente Tietjerksteradeel gewond geraakt. Het meisje sloeg in het peloton over de kop en kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. Ze is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 5 september op diverse plaatsen op snelheid.


- Sint Annen, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 163, hoogst gemeten snelheid: 131 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 641, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Siddeburen, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 641, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 3101, aantal overtredingen: 413, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Visvliet, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 404, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.