Centraal Boekhuis lanceert Boekshopper

06/09/2010 11:02

MZOEM Reclamehuis B.V.

Met de Boekshopper vindt de iPhonegebruiker het boek om de hoek

Centraal Boekhuis heeft een gratis iPhone app ontwikkeld waarmee de consument eenvoudig mobiel toegang krijgt tot de boekendatabase én de boekhandeldatabase van Centraal Boekhuis. Boekshopper helpt de boekliefhebber bij het zoeken naar het favoriete boek en naar de dichtstbijzijnde boekhandel waar het gewenste boek vervolgens gekocht kan worden.

Het doel van Boekshopper is om meer bezoekers in alle boekwinkels van Nederland te ontvangen waar ze daadwerkelijk in een vertrouwde winkelomgeving een boek aan kunnen schaffen en waar ze volgens een vertrouwde betaalwijze kunnen afrekenen. Boekshopper geeft direct toegang tot de Top 25 en er is in een oogopslag te zien welke boeken er zojuist zijn verschenen. Alle boekinformatie wordt realtime uit de centrale database van Centraal Boekhuis gehaald, zodat de consument altijd actuele informatie tot zijn beschikking heeft. Bovendien kan een persoonlijke favoriete boekenlijst worden samengesteld.

Hoe werkt de app

De iPhone app werkt eenvoudig. De applicatie is gratis te downloaden via de App Store of via het trefwoord Boekshopper. Boeken kunnen willekeurig gezocht worden op trefwoord, categorie en prijs. Gevonden boeken kunnen worden gesorteerd op auteur, titel en prijs. De gevonden titels kunnen direct worden bewaard in de favoriete boekenlijst. Als er geklikt wordt op een gevonden boek kom je bij de achtergrondinformatie en de flaptekst. Boekshopper kijkt waar de consument is en zoekt vervolgens de dichtstbijzijnde boekwinkels. De gevonden gegevens worden op een kaart getoond. Via een routebeschrijving wordt de consument naar de boekhandel geleidt waar het boek vervolgens gekocht kan worden. Hoewel er geen mogelijkheid is om online boeken te bestellen kan de consument wel gebruik maken van de Thuisbezorgservice. Mocht het boek op het moment van winkelbezoek niet op voorraad zijn, dan bezorgt de betreffende boekhandel het boek binnen 24 uur thuis via de Thuisbezorgservice.

''''

'

Manuscripta

Boekshopper werd maandag 6 september aan alle boekwinkels en de media gepresenteerd tijdens de Manuscipta - de feestelijke opening van het boekenseizoen - in de Westergasfabriek in Amsterdam. Centraal Boekhuis heeft deze app ontwikkeld voor de boekhandelaren om de vindbaarheid van de winkels te vergroten via nieuwe media.

Boekshopper is ontwikkeld door CirkelSoft te Bodegraven (www.cirkelsoft.nl) en creatie en design door MZOEM Reclamebureau te Gouda (www.mzoem.nl).





http://www.centraalboekhuis.nl

http://www.mzoem.nl