Port of Rotterdam

Datum 6-9-2010
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Zonovergoten Wereldhavendagen

De 33ste editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam is uitermate succesvol verlopen. Overal langs de kades van het festivalterrein liepen blijde mensen, genietend van spektakel op het water en de zon. De horeca deed goede zaken. Het was aangenaam druk en de stemming was uitermate ontspannen.

Vrijdag stond in het teken van de huwelijksboot en scholieren. Zo'n 1500 studenten namen deel aan een speciaal leerprogramma. Nadat op zaterdag de recordpoging sleepboten bleef steken op 107 boten zorgde publiekslieveling Alain Clark 's avonds met een soulvol optreden voor de opmaat van een uitermate kleurrijk vuurwerk. Het bleef de ganse dag druk ten westen van de Erasmusbrug in het centrum van de stad. De bussen reden af en aan om nieuwsgierigen te brengen naar de excursies in de haven. De 25.000 rondleidingen waren zo goed als uitverkocht. Zondag togen de Rotterdammers in grote getale naar de waterkant om op gezellig volle en zon overgoten kades te genieten van demonstraties en aankomsten van schepen die normaliter niet in het centrum van Rotterdam te ontwaren zijn.

De organisatie van de Wereldhavendagen heeft het idee dat het aanzienlijk drukker was dan vorig jaar maar heeft te weinig inzicht in bezoekersaantallen om daar een officieel cijfer aan te verbinden.