Uitbreiding Russell Investments

06/09/2010 11:33

Forman Investor Relations

AMSTERDAM, 6 SEPTEMBER 2010 - Russell Investments is verheugd bekend te maken dat het Benelux & Nordic team in Amsterdam is uitgebreid met twee ervaren specialisten, Farid Kabbaj en Bouke van den Berg. Met deze stap wordt het kantoor in Amsterdam versterkt tot een team van negen personen die, met ondersteuning vanuit het hoofdkantoor, in staat zijn de institutionele relaties een betere service en maatwerkoplossingen op het gebied van vermogensbeheer te bieden, in het bijzonder fiduciair management.

Farid Kabbaj is afkomstig van Milliman, waar hij als Senior Manager verantwoordelijk was voor o.a. het bedenken van maatwerkoplossingen in relatie tot de beleggingsstrategie, liability driven investments (LDI) en asset liability management (ALM), zowel in de pensioen- als verzekeringsector. Daarvoor werkte hij bij JP Morgan en B? Deloitte in Londen. Farid Kabbaj is benoemd als Director Investment Strategies & Solutions en zal zich vooral bezighouden met het implementeren van maatwerkoplossingen bij bestaande en toekomstige institutionele relaties in de Benelux & Nordics.

Bouke van den Berg is afkomstig van Vanguard Investments, waar hij verantwoordelijk was voor o.a. alle Zweedse institutionele relaties en in Nederland voor o.a. verzekeraars en private banks. Daarvoor werkte hij bij ING Investment Management. Bouke van den Berg is benoemd als Associate Director Institutional Sales en zal zich vooral gaan bezighouden met de verdere ontwikkeling van de activiteiten in Zweden, Finland en Noorwegen.

Russell Investments

Russell Investments werd opgericht in 1936 en is een aanbieder van wereldwijde financiële diensten aan institutionele beleggers, financieel adviseurs en particuliere beleggers in meer dan 40 landen. Door de jaren heen hebben de innovatieve oplossingen van Russell bijgedragen tot een groot aantal praktijken die zijn uitgegroeid tot standaard in de hedendaagse beleggingssector. Daardoor heeft Russell een reputatie opgebouwd als marktleider met een uitstekend serviceniveau.

Door een unieke combinatie van een breed gamma van onderling verbonden activiteiten levert Russell financiele producten, diensten en advies. Als pionier begon Russell in 1969 met zijn strategische adviesverlening op het vlak van pensioenfondsen. Op dit ogenblik doen heel wat gekende wereldwijde instellingen beroep op Russell voor beleggingsadvies. De vennootschap heeft een vermogen onder beheer van USD179 miljard (op 31 maart 2010) dat verspreid is over zijn beleggingsfondsen, pensioenfondsen en institutionele fondsen en geniet erkenning voor zijn grondige analyse en de selectie van kwalitatief hoogstaande beheerders. Russell biedt een uitgebreid assortiment van implementatiediensten die institutionele klanten helpen bij het maximaal benutten van hun vermogen. De Russell indices berekenen dagelijks meer dan 50.000 benchmarks voor 65 landen en meer dan 10.000 effecten.

Het hoofdkantoor van Russell is gevestigd in Tacoma, Washington, USA. Daarnaast heeft Russell ook kantoren in Amsterdam, Auckland, Chicago, Johannesburg, Londen, Melbourne, New York, Parijs, San Francisco, Seoul, Singapore, Sydney, Tokio en Toronto. Voor meer informatie over de manier waarop Russell mensen helpt om hun financiële zekerheid te verbeteren, ga naar www.russell.com.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.