Gemeente Valkenburg aan de Geul

Koninklijke Onderscheiding voor Pierre Dullens

Wethouder Willem Thijssen heeft op zaterdag 4 september een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Pierre Dullens uit Valkenburg. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.De heer Dullens heeft zich meer dan 30 jaar verdienstelijk gemaakt als bestuurslid van schutterij St. Martinus Houthem St. Gerlach.

De heer Dullens is ruim 40 jaar lid van de Houthemse schutterij. 20 jaar lang was hij als tamboermaitre de trotse aanvoerder van het 25 koppig-klaroenkorps. De heer Dullens was jarenlang de kartrekker bij de organisatie van evenementen en bondsschuttersfeesten in Houthem. In de aanloop naar het grote 400-jarig Jubileumfeest van de schutterij werd hij vanwege zijn uitgebreide kennis en ervaring bestuurslid van de organiserende stichting. Mede door zijn tomeloze inzet op organisatorisch gebied werden de feesten een ongekend succes.

Niet alleen voor de schutterij, ook voor handbalvereniging HV Iason is de heer Dullens al ruim 30 jaren van onschatbare waarde als technisch coördinator van het jaarlijkse grote Internationale Handbaltoernooi. Hij is hiermee van grote waarde voor de Houthemse gemeenschap en niet weg te denken in het verenigingsleven.