Politie Flevoland

Dieven aangehouden na melding alerte winkelier

Almere, 06-09-2010 o Vrijdagmiddag rond 15.00 uur zijn in Almere twee mannen van 23 en 25 jaar aangehouden. De twee, afkomstig uit Almere en Lelystad, worden verdacht van diefstal van een auto. De verdachten zijn na een korte zoekactie in de omgeving van de Cesar Franckweg aangehouden. Hierbij werd een politiehond ingezet, maar ook kreeg de politie veel hulp van burgers. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de auto waarin de verdachten reden is gestolen in de gemeente Haarlemmermeer.

Rond 14.30 uur probeerden de twee mannen om bij een telefoonwinkel in het Stadshart van Almere een dure telefoon te kopen. Toen de pintransactie niet lukte verlieten de twee de winkel. De winkelier vertrouwde het echter niet en gaf een duidelijk signalement van de mannen aan de politie door. Aan de hand van dit signalement gingen diverse politie-eenheden naar de twee op zoek. Ook cameratoezicht keek naar de mannen uit en spotte ze even later in een parkeergarage waar ze in een auto stapten. Het kenteken van die auto werd in de politiesystemen gecontroleerd en daaruit bleek dat het voertuig als gestolen te boek stond. Meerdere politie-eenheden hebben vervolgens de achtervolging ingezet. Op de Cesar Franckweg sprongen de verdachten uit het voertuig en sloegen ze op de vlucht. Na een korte zoekactie, waarbij de politie werd geholpen door getuigen en ook een politiehond werd ingezet, konden de verdachten worden aangehouden. De twee mannen zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau van Almere-Stad. Het is nog niet bekend of de pinpas waarmee de twee in de telefoonwinkel wilden betalen ook van diefstal afkomstig is.

Behulpzame automobilist!
De recherche van Almere-Stad Oost wil graag in contact komen met de automobilist die op de Stedendreef een agent een korte lift gaf toen deze op zoek was naar de verdachten. Bent u die behulpzame burger of weet u wie hij is neem dan contact op met de recherche van Almere-Stad Oost via tel.nr. 0900 8844.