Gemeente Anna Paulowna

Eerste vijverconcert geslaagd
Het concert

Het was vrijdagavond 27 augustus goed toeven op het voorplein van De Ontmoeting in Anna Paulowna. Het honderdkoppige Noord Holland Ouderen Orkest speelde met hun gevarieerde programma de sterren van de hemel, het nieuwe kunstwerk in de vijver werd officieel gepresenteerd en Henriëtte van der Winden-Roggeveen kreeg tot haar grote verrassing een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Handen op elkaar voor het orkest
Het Noord Hollands Ouderen Orkest, onder leiding van dirigent Luc Mager speelde voor elk wat wils. Begon de avond om 19.00 met wat klassieke werken, aan het einde van het concert klapten en zongen de bezoekers enthousiast mee met een medley van populaire muziek.

Â

Mooi weer besteld
Gemeentesecretaris Rien Hazebroek, die de avond presenteerde, besloot vrijdagochtend het evenement toch buiten te laten plaats vinden. Het regende al dagen, maar Hazebroek hield vol âmooi weer besteldâ te hebben. Daar was niets aan gelogen. Juist op het moment dat het concert begon brak de zon door en was het aangenaam toeven op het plein.

Â

Kunstwerk officieel gepresenteerd
Gemeentesecretaris Rien Hazebroek hield een kort interview met kunstenaars Coen en Guusje Kaayk. Zij hebben het kunstwerk in de vijver bij De Ontmoeting ontworpen en geplaats. Zij vertelden over de achtergrond van het werk, dat het de verbinding tussen land en water verbeeldde, maar ook het thema âontmoetingâ. Na het interview lieten de kunstenaars, locoburgemeester Lia Franken en oud-voorzitter van de Kunst en Cultuur Commissie Henriëtte van der Winden ballonnen op bij wijze van officiële doop van het kunstwerk.

Â

Lintje voor Henriëtte van der Winden-Roggeveen
Verrast en ontroerd mocht Henriëtte van der Winden uit handen van locoburgemeester Lia Franken een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Meer over de onderscheiding van mevrouw Van der Winden leest u in een apart nieuwsbericht. Klik daarvoor op de link hieronder.
Â

Koninklijke onderscheiding voor Henriëtte van der Winden