Gemeente Breda

Kunsttoepassing bij nutsbasisschool Boeimeer onthuld

Op maandag 6 september heeft cultuurwethouder Wilbert Willems samen met grafisch ontwerper Rob van Hoesel en enkele leerlingen drie glas-in-loodramen onthuld als kunsttoepassing in het nieuwe gebouw van nutsbasisschool Boeimeer aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat in Breda.

Wethouder Wilbert Willems: âBegin dit jaar hebben we een nieuwe visie voor kunst in de openbare ruimte van Breda vastgesteld. Daarin staat onder andere dat we vooral veelbelovende jonge kunstenaars meer kansen willen geven om hun werk te presenteren. Ook deze glas-in-loodramen van Rob van Hoesel zijn daar weer een goed voorbeeld van. Hij is met een mooie uiting van beeldcultuur gekomen.â

Nutsbasisschool Boeimeer heeft sinds begin dit jaar een gloednieuw schoolgebouw. Zoals gebruikelijk bij de gemeente, was vanuit de percentageregeling beeldende kunst 1,5 % van de bouwsom beschikbaar voor een kunsttoepassing. De kunst diende bij de âleerpleinenâ binnen de school te komen. Er zijn in het gebouw drie leerpleinen, onderverdeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Per leerplein moest de kunst herkenbaar zijn voor de leerlingen en voor langere tijd een meerwaarde geven aan het gebouw.
De Bredase grafisch ontwerper Rob van Hoesel, die zijn opleiding volgde aan de Kunstacademie St. Joost, heeft dit vertaald in meerdere eigentijdse glas-in-loodramen op de verschillende leerpleinen in het nieuwe schoolgebouw.

Breda, 6 september 2010