Gemeente Zwartewaterland


Kies je Sport ook in 2010

Ruim 420 kinderen hebben zich aangemeld voor 25 sporten

Op 6 september 2010 start na het grote succes van vorig jaar de tweede editie van Kies je Sport. In september kunnen kinderen, zonder lid te zijn of de verplichting om lid te worden, verschillende vormen van sport en bewegen beoefenen bij 31 sportverenigingen in Zwartewaterland. Ruim 420 kinderen hebben zich aangemeld voor 25 verschillende sporten.

Alle kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van de 17 basisscholen in Zwartewaterland hebben voor de zomervakantie een boekje gekregen waarin een gevarieerd aanbod van sportkennismakingsactiviteiten is gepresenteerd. Uit deze activiteiten konden ze er maximaal 3 kiezen. Aan deze uitnodiging is breed gehoor gegeven.

"Zwartewaterland heeft sport hoog op de agenda staan" geeft wethouder Lucas Boshove aan. "Met het project Kies je Sport wil de gemeente kinderen aanzetten tot (meer) bewegen en onderstrepen dat sporten en bewegen belangrijk is voor de gezondheid van kinderen. Daarnaast voorkomt het overgewicht en is het een positieve invulling van de vrije tijd."