FloraHolland


Pre Riders sierteeltsector verbreken opbrengstrecord

FloraHolland, 6 september 2010 (persbericht) - De negende Pre Ride for the Roses van de sierteeltsector leverde opnieuw een ongekend hoog sponsorbedrag op. De sector `fietste' maar liefst 233.200 euro bij elkaar, en tot op de dag van Ride for the Roses zelf kwamen er nog bedragen binnen. De sponsoropbrengst gaat volledig naar het goede doel van de Ride for the Roses, KWF/Kankerbestrijding. De teamcaptains van de zeven Pre Ride-teams presenteerden samen met Timo Huges (algemeen directeur FloraHolland) hun resultaat. De sector heeft hiermee opnieuw haar visitekaartje afgegeven. Vanuit zeven sierteeltlocaties stapten in de vroege nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 september ongeveer 200 Pre Riders op de racefiets, op weg naar Venlo. Daar werden zij door burgemeester Hubert Bruls van Venlo op de Markt onthaald. Dit jaar leverde de Ride for the Roses inclusief de bijdrage van de sierteeltsector een totaalbedrag van 825.000 euro op.

Acties voor sponsorgeld
De Pre Riders hebben de afgelopen maanden flink wat acties op poten gezet om de opbrengst van het vorige jaar (209.500 euro) vast te houden of te verbeteren. Acties werden gevoerd rondom shirtsponsoring, gesponsorde kilometers, bandenwisselwedstrijden, het veilen van kunstwerken en gesponsorde logo's op de Ride for the Roses-vrachtwagen. Ook de speciale benefietveilingen, die op de vestigingen van zowel Plantion als FloraHolland zijn gehouden, brachten flink wat geld in het laatje.

Zeven teams op de fiets
De teams van FloraHolland vertrokken vanuit de zes vestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Venlo en Eelde. Gemiddeld fietsten de teams allemaal 200 kilometer. Team Eelde fietste de voor hen veel langere afstand (ruim 360 kilometer) in twee dagen. Samen met Team Plantion (Ede) kwam het aantal teams op zeven. De teams bestonden uit kopers, kwekers, medewerkers van de veilingen en vertegenwoordigers van bedrijven en gemeentes.

Ride volgend jaar in Aalsmeer
Volgend jaar, in september 2011, vindt de Ride for the Roses plaats in Aalsmeer. Burgemeester Pieter Litjens van Aalsmeer nam na het bekendmaken van het totaalbedrag het Ride for the Roses-stokje van zijn collega Hubert Bruls van Venlo over. In 2012 zal de Ride als onderdeel van het meerjarige sponsorcontract met FloraHolland opnieuw bij een van de vestigingen van FloraHolland plaatsvinden.
Met de Pre Ride for the Roses, één dag voor de `echte' Ride, blijft de sierteeltsector zich ook dan inzetten om een nog hogere sponsoropbrengst te realiseren voor KWF/Kankerbestrijding.