Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 6 september 2010

Dode cavia's en dode puppy's aangetroffen

Borne

Politie zoekt getuigen en wil weten waar deze dode dieren vandaan komen.

Op zondag 5 september 2010 omstreeks 17.40 uur kwam een melding bij de politie Twente van de aan de Azelosestraat in Borne dode dieren waren aangetroffen. Twee kinderen, 8 en 9 jaar uit Borne, troffen de dieren aan. Hun moeder waarschuwde de dierenambulance en de politie.

De dieren, elf cavia's en vier puppy's, lagen in de bosjes vlak achter de parkeerhaven van de carpoolplaats. Uit onderzoek bleek dat de puppy's door verstikking om het leven zijn gebracht en de cavia's de nek zijn omgedraaid. De puppy's zijn tussen de zes à acht weken oud en vermoedelijk een kruising tussen een Stafford met een Herder. Waarschijnlijk waren ze één à twee dagen dood.

De politie verzoekt mensen, die mogelijk de herkomst van de dieren weten of bijzonderheden hebben waargenomen in de omgeving van de carpoolplaats, contact op te nemen met de politie 0900-8844. Als men anoniem wil reageren, kan dit door het bellen met Meld Misdaad anoniem: 0800-7000.

(2010080517)
Noot redactie:
Door de politie zijn foto's gemaakt van de vondst van deze dieren. Deze foto's worden via een ander mailadres verstuurd en mag u gebruiken.

Twee gewonden bij aanrijding drie voertuigen Holten

Bij een aanrijding op de Deventerweg op 5 september rond 15.30 uur, vielen twee gewonden.

Een 44-jarige automobilist uit Deventer reed over de Deventerweg, komende uit de richting Deventer. Op de kruising met de Dijkerhoeksweg sloeg hij linksaf en verleende daarbij geen voorrang aan een hem tegemoetkomende 32-jarige automobilist uit Bathmen die hem tegemoet kwam. Beide voertuigen kwamen in aanrijding. Door de klap schoot de auto van de 32-jarige man uit Bathmen naar de rijstrook bestemd voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed op dat moment een 31-jarige motorrijder uit Nijkerkerveen die met zijn motor op de auto botste.

Als gevolg van de aanrijding raakten de motorrijder en zijn 26-jarige passagiere gewond. Ze werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Alle voertuigen werden afgesleept en de kentekenbewijzen werden in verband met de schade ingenomen. 2010080497

Huisverbod opgelegd
Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede kreeg op 5 september een huisverbod opgelegd nadat hij zijn partner mishandeld had. De man werd aangehouden en de hulpverlening is gestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

2010080537

Wederom brandstichting in leegstaande woningen Enschede

Op 5 september rond 20.50 uur werd brand gesticht in een schuur achter een woning aan de Ampèrestraat. De brand sloeg over op drie leegstaande woningen die volledig uitbrandden. 2010080548

Man gewond bij eenzijdige aanrijding Haarle

Een 19-jarige automobilist uit Haarle raakte op 5 september rond 22.45 uur gewond bij een eenzijdig ongeval op de Poggenbeltweg in Haarle.

De man is door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt geraakt en over de kop geslagen. Hierbij raakte hij gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. 2010080555

Man aangehouden na zware mishandeling Saasveld

Een 19-jarige Lossenaar werd op 5 september rond 23.30 uur aangehouden omdat hij een 24-jarige man uit Borne met een glas in het gezicht had geslagen.

Het incident vond plaats in een horecagelegenheid aan de Gravenallee. De 24-jarige man uit Borne werd met hoofd- en aangezichtletsel naar het ziekenhuis gebracht. De 19-jarige verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Waarom de man met het glas heeft geslagen is nog niet bekend. 2010080560