Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer Wever

De heer J.J. Wever is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer J.J. Wever (Coos; 70 jaar) heeft als vrijwilliger een belangrijke bijdrage geleverd aan het stimuleren en organiseren van de tennissport binnen de vereniging (THES), maar ook in Eindhoven en in het district Oost Brabant van de KNLTB.

Vanaf 1968 is hij lid van THES (Tennisclub Het Eindhovens Sportpark). In 1970 treedt hij toe tot het bestuur van deze tennisclub. Hij vervult er verschillende functies: van penningmeester tot voorzitter/lid van de Technische Commissie, en competitieleider.

Gedurende de periode 1992-2005 heeft de heer Wever weliswaar geen formele bestuursfunctie, maar is hij wel op velerlei gebied actief voor THES en voor tennis in het algemeen in Eindhoven. Zo is hij:


- verbindingsman/vertegenwoordiger voor de relatie met de KNLTB en andere tennisverenigingen


- vertegenwoordiger van THES op diverse (landelijke) KNLTB-vergaderingen


- hulpverlener/adviseur bij specifieke zaken omtrent verenigingsorganisatie, trainers, competitiereglementen


- actief als verenigings- en districtsscheidsrechter


- ook actief bij de bardiensten in het THES-paviljoen


- mede-organisator van diverse tennisevenementen (zoals de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in 2000).

In 1983 treedt de heer Coos Wever toe tot het bestuur van de Eindhovense Tennis Kampioenschappen. Hij start er als secretaris. Daarna wordt hij achtereenvolgens penningmeester en coördinator. Sinds 2009 is hij voorzitter van de nieuwe Stichting Wedstrijd Comité Tennis Eindhoven.

Al 26 jaar is decorandus één van de drijvende krachten achter de drie jaarlijkse KNLTB toernooien te Eindhoven. Binnen negen dagen vinden dan de volgende evenementen plaats:


- het officiële districtskampioenschap tennis voor Oost Brabant Oost (de heer Wever is vanaf 2001 namens de KNLTB belast met de coördinatie van dit toernooi)


- een nationaal ranglijsttoernooi met onder meer top100-spelers


- een nationaal veteranenranglijsttoernooi.

Zijn betrokkenheid bij het tennis gaat nog verder: in november 1996 wordt hij lid van het bestuur van de KNLTB Oost Brabant (dit district omvat ruim 60 tennis-verenigingen). De eerste tien jaar als secretaris/penningmeester van het districtsbestuur. (Tien jaar is de maximale zittingstermijn voor de bestuursleden).

De heer Wever bleef tot november 2008 als adviseur actief in het bestuur van het district Oost Brabant. (In januari 2007 kwam namelijk een fusie tot stand tussen de districten Brabant Oost en Eindhoven, waarna het nieuwe district verderging met 124 verenigingen onder de naam Oost Brabant). Met ingang van november 2008 is hij toegetreden tot de commissie tennisstimulering van het district. Daarin is de heer Wever nog steeds actief.

Naast zijn werkzaamheden als bestuurslid speelt Coos Wever ook een grote rol bij het onderhouden van relaties met andere verenigingen. Daarbij vond hij ook nog de tijd om de jaarlijkse vrijwilligersdag te organiseren.

Op zondag 5 september 2010 vinden op de sportvelden van THES in de Genneper Parken de Eindhovense Tenniskampioenschappen plaats. Om 14.30 uur speldt de heer R. van Gijzel, burgemeester, de versierselen bij de decorandus op. (Om 15.00 uur start vervolgens de finalewedstrijd van de heren).
Streep
Voeg toe op:
Facebook Twitter Hyves Linkedin Blogger igoogle Nujij