Watersportverbond - KNWV

Open Nederlands Kampioenschap Formule 18 Catemaran

maandag 6 september 2010

Onder fantastische omstandigheden werd dit weekend het Open Nederlands Kampioenschap Formule 18 gehouden. Gemiddeld met windkracht drie zijn de wedstrijden dit weekend gezeild bij de ZVN in Noordwijk. De top vijf zeilde gedurende het weekend stabiel, daarachter was er geregeld een verrassende uitslag.

Dag 1
Zaterdag, de eerste dag van het Open Nederlands Kampioenschap F18 verliep succesvol. In totaal startte er 59 boten waaronder de
Nederlandse top en sterke internationale teams uit onder andere Engeland, België en Australië.
De top 10 wisselde gedurende de vier races qua plek. Zo bleef de spanning in de wedstrijd en lag het kampioenschap de tweede dag nog helemaal open.

Stand na dag 1

1. Coen de Koning en Thijs Visser

2. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij

3. Darren Bundock en Jeroen van Leeuwen

Â
Foto gemaakt door: Astrid van der Niet (dag 1: Open Nederlands Kampioenschap Formule 18)

Dag 2
Op dag twee werden er nog drie wedstrijden gezeild. In de eerste race pakten het team Carolijn Brouwer en Wouter Samama de eerste plek, gevolgd door Bundock en van Leeuwen en als derde de Koning en Visser. In de tweede race zijn een zevental boten vals gestart onder de zwarte vlag. Dit houdt in dat iedere boot die te vroeg over de startlijn gaat direct wordt gediskwalificeerd. Veel uitvallers op dag twee, waaronder drie zeilers uit de top vijf. De laatste race werd gewonnen door heemskerk en Tentij. De koning en Visser werden tweede.

Winnaars
De terechte winaars van het Open Nederlands Kampioenschap zijn Darren Bundock en Jeroen van Leeuwen. Zij zeilden vijf van de zeven races binnen de top drie. Coen de Koning en Thijs Visser zeilden vier van de zeven races binnen de top drie. Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij hebben de derde plaats kunnen bemachtigen met een gelijk aantal punten als Carolijn Brouwer en Wouter Samama. Dit door in de beslissende race één plek voor hen te eindigen.