Syntens

MKB Innovatie Top 100 winnaar opent handelsdag Euronext

Vandaag was het de eer aan de winnaar van de MKB Innovatie Top 100 om klokslag 9 uur traditioneel de gong van de beurs te luiden. Ondernemer Jan Noordegraaf van Synbra uit Etten-Leur was zeer vereerd. In mei werd hij uitgeroepen tot winnaar van de MKB Innovatie Top 100 met groen piepschuim. Sindsdien heeft hij veel belangstelling gekregen voor zijn innovatie, zo ook vandaag.

Â

Traditie
Het luiden van de gong is een oude traditie die twee jaar geleden weer op de Amsterdamse beurs werd ingevoerd door NYSE Euronext. In het karakteristieke beursgebouw aan Beursplein 5 wordt elke ochtend om stipt 9 uur de handel met een gongslag geopend door iemand die van belang is voor de Nederlandse economie. De MKB Innovatie Top 100 beleefde dit jaar een lustrum jaar aangezien het voor de vijfde keer georganiseerd werd door Syntens. Het begint dus eveneens een traditie te worden waarbij ieder jaar opnieuw het innovatievermogen van het MKB geëtaleerd wordt.

Groen piepschuim
Een deskundige jury riep afgelopen mei Synbra Technology uit Etten-Leur uit tot de meest succesvolle en innovatieve onderneming. Jan Noordegraaf veroverde de 1e plek met zijn âgroene piepschuimâ. Dit is biologisch afbreekbaar piepschuim, gemaakt van suikerriet of cassavezetmeel. Hiermee wordt een compleet nieuwe richting ingezet, met een groen alternatief voor verpakkingsmaterialen waarvoor olie als grondstof wordt gebruikt. Dit Biofoam zorgt voor zeventig procent minder uitstoot van CO2. Zie ook
http://www.slideshare.net/hermanpoos/persbericht-beurs?from=share_email

MKB Innovatie Top 100
Ieder jaar organiseert Syntens samen met bizz en het Octrooicentrum de MKB innovatie top 100 sinds 2006. Dit lustrum jaar vond de bekendmaking plaats op 25 mei j.l. in Noord-Brabant en wel op de High Tech Campus te Eindhoven. Een onafhankelijke jury beoordeelt de genomineerde innovaties op basis van originaliteit, impact en de omzetpotentie van de innovatie. De winnaar is bekend gemaakt door minister Jan Kees de Jager. Aan de MKB Innovatie Top 100 is geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is. Zie ook www.syntens.nl/innovatietop100

Noot voor de
pers Â
Â

Voor vragen neem contact op met Syntens via Ingrid van Berlo, communicatieadviseur, tel. 088 - 444 0 516, e-mail: ibe@syntens.nl.

Syntens is een onafhankelijk klankbord voor MKB-ondernemers. Syntens is specialist in vernieuwing in alle bedrijfsaspecten en weet waar kennis en kennissen te vinden zijn. Dit alles zonder de MKB-ondernemer een rekening te sturen.