Gemeente Vlaardingen


Groene geveltuin, balkon en straat in het zonnetje

06-09-2010 | Tijdens de Open gemeentedag van 4 september zijn de prijswinnaars van de Vlaardingse groenwedstrijd bekendgemaakt. De mooiste geveltuin vinden we aan de Ridderstraat, het fleurigste balkon aan de Dillenburgsingel en de Stationsstraat sleepten de prijs in de wacht voor de groenste straat.
Onthulling van de winnaars van de groene wedstrijd Rossum

De jury vond het fleurigste balkon aan de Dillenburgsingel evenwicht en rust uitstralen, de geveltuin aan de Ridderstraat gaf een indruk van weelderige eenheid en had een prachtige klimroos. De Stationsstraat won de harten van het keuringsteam door het aantrekkelijke geheel. De bewoners zorgden voor bloemen en planten in plantenbakken, rond bomen en in geveltuinen. Ook ontdekte de jury in de Stationsstraat veel variatie in planten en compositie, zodat er steeds iets nieuws te ontdekken was.

Wethouder Jan Robberegt maakte tijdens de prijsuitreiking alle deelnemers een welverdiend compliment. Hij vindt de inzet van de bewoners voor een groene woonomgeving van grote waarde, zowel voor henzelf als voor de buren en voorbijgangers.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000