Wie heeft de beste ogen van Nederland?

06/09/2010 14:47

Stichting Oogfonds Nederland

Utrecht, 6 september 2010 - Het lijkt onwaarschijnlijk, maar in Nederland zijn veel mensen onnodig blind of slechtziend. Daarom lanceert het Oogfonds de campagne 'Wie heeft de beste ogen van Nederland?'

Het aantal mensen met een oogaandoening neemt sterk toe. Vroegtijdige ontdekking van een oogaandoening kan ernstige slechtziendheid en blindheid in 70% van de gevallen afremmen of voorkomen (cijfers: Wereld Gezondheidsorganisatie WHO). Preventie is cruciaal. Op dit moment wachten mensen vaak te lang met een bezoek aan de oogarts, met alle gevolgen van dien.

De Oogtest

Het Oogfonds is van mening dat er een halt moet worden toegeroepen aan de groei van het aantal mensen dat onnodig slechtziend of blind wordt. Goede voorlichting is van essentieel belang. Daarom vraagt de stichting in september en oktober speciale aandacht voor uw ogen met de campagne 'Wie heeft de beste ogen van Nederland?'. Voor deze campagne is de OOGtest ontwikkeld. Met deze test wil zij jong en oud op een luchtige manier bewust maken van het belang van hun zicht.

Preventie

In haar voorlichting wijst het Oogfonds met name op het belang van een tijdig bezoek aan de oogarts. Heeft u een verandering opgemerkt in uw gezichtsveld? Wees er dan zo snel mogelijk bij. Bent u ouder dan 45 jaar of heeft u diabetes? Dan is het verstandig om uw ogen één keer per jaar te laten controleren. Uw ogen zijn tenslotte onvervangbaar.

Nieuwe website

Eind november wordt de winnaar van de OOGtest bekend gemaakt op www.oogfonds.nl. Iedere deelnemer maakt kans op een 3D TV, ongeacht de score. Meedoen is tenslotte belangrijker dan winnen. De prijs is beschikbaar gesteld door de Sponsor Bingo Loterij. Ook de OOGtest is te vinden op de vernieuwde website www.oogfonds.nl. Deze heeft niet alleen een nieuw uiterlijk, maar geeft voortaan ook voorlichting over veelvoorkomende oogaandoeningen. Via de nieuwe webwinkel zijn daarnaast handige hulpmiddelen en cadeau-artikelen te bestellen.

Over het Oogfonds

Het Oogfonds is al meer dan zestig jaar nationaal fondsenwerver als het gaat om blindheid, slechtziendheid en oogaandoeningen. De bestedingsgebieden zijn toegankelijkheid, voorlichting, belangenbehartiging en wetenschappelijk onderzoek. Het Oogfonds heeft het CBF-keur voor goede doelen.

www.oogfonds.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.oogfonds.nl