Gemeente Best

Kinderen in Best lopen en fietsen voor betere luchtkwaliteit

06-09-2010

Dit jaar doet basisschool De Paersacker mee aan de loop-, fiets en stepactie onder de naam Groene Voetstappen. Kinderen van dragen zo een eigen steentje bij aan een betere luchtkwaliteit. Van 13 tot en met 17 september leggen zij hun reis van en naar school lopend, steppend en fietsend af.

Niet met de auto naar school
De actie Groene Voetstappen, een initiatief van Klimaatverbond Nederland, heeft als doel bewustzijn te ontwikkelen bij kinderen over het milieu en in het bijzonder de luchtkwaliteit. Door van en naar school te lopen, te steppen of te fietsen werken zij aan een schonere lucht. Op deze manier leren de kinderen op een leuke manier over het belang van duurzame mobiliteit en zorgen ze voor meer veiligheid rondom scholen. Bovendien is het ook nog gezond om te bewegen. De gemeente Best biedt alle basisscholen een pakket aan waarmee ze aan deze actie op hun school kunnen deelnemen. Vorig jaar deden de basisscholen Immanuel en De Schakel mee aan Groene Voetstappen en dit jaar doet basisschool De Paersacker mee.

Groene voetstappen verzamelen
Elke heen- en terugweg die een kind lopend of fietsend aflegt, wordt beloond met een `Groene Voetstap', in de vorm van een sticker. Aan het einde van de actieweek worden de voetstappen van alle deelnemende scholen opgeteld.

22 keer de wereld rond
Bijna 100.000 kinderen verzamelen de voetstappen. Alle voetstappen worden aangeboden aan de voorzitter van de belangrijke VN klimaattop in Mexico. Zo laten kinderen hun betrokkenheid zien bij de klimaatverandering. Hun inspanningen zorgen ervoor dat alle Groene Voetstappen een symbolische reis van zo´n 22 keer rond de wereld vormen.

Meer weten over deze actie?
Voor meer informatie kunt u de website www.groenevoetstappen.nl raadplegen of contact opnemen met Edith van Beek van de afdeling Uitvoering vergunning. Zij is te bereiken via telefoonnummer (0499) 360 911.

logo Groene Voetstappen

Meer weten over duurzaamheid?
Leven en Wonen > Duurzaamheid in Best

duurzaamheid


---