Gemeente Ermelo


Start tweede jaar project B-Fit

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en daarmee gaat ook het tweede B-Fit jaar in. De Koningin Julianaschool en de Ireneschool werken ook komend schooljaar weer aan hun gezondheid.

Vorig jaar zijn de scholen al actief geweest met het lespakket Lekker Fit, de beweegkalender `de Klas Beweegt', traktatieworkshops en B-Fittesten. Komend schooljaar zijn beide scholen extra actief op het gebied van bewegen en het bewust worden van een gezonde leefstijl. Naast de jaarlijks terugkomende activiteiten zoals de B-Fittesten en ouderworkshop, wordt ook dit jaar gekeken naar het gezondheidsbeleid op de scholen.

B Actieprogramma
B-Fit is een actieprogramma van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met provincie Gelderland, het ministerie van VWS, Fonds NutsOhra en Menzis. B-Fit laat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Het doel is kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed voor je is, maar dat het vooral ook leuk is om mee bezig te zijn. Fit is fun! Het geheel wordt in de regio Noord-West Veluwe ondersteund door de Campagne Goed Bezig en de gemeenten. Het project is onderdeel van het regionale gezondheidsbeleid en het regionaal project Lekker Leven. Meer informatie: www.gelderlandb-fit.nl.

Goed Bezig!