Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 6 september

Alkmaar, 06-09-2010 o 15.15 uur

Politie gaat de markt op tegen fietsendiefstal

Alkmaar, maandag 6 september 2010.

Aanstaande woensdag 8 september 2010 doet de politie mee aan een voorlichting tegen fietsendiefstal op de markt bij Winkelcentrum De Mare. Fietsendiefstal is een grote bron van ergernis voor de inwoners in de regio en daarom is het een speerpunt voor de Politie Noord-Holland Noord.

Woensdag tussen 10.00 en 15.30 uur is er ook een promotieteam van het Landelijk Centrum tegen Fietsendiefstal bij De Mare aanwezig. Daarnaast kunnen agenten u tips geven over het registreren van uw kostbare karretje. Dit is van groot belang teneinde een als vermist opgegeven teruggevonden fiets terug te kunnen geven aan de eigenaar.

Controle hotspots

De politie in Alkmaar controleert regelmatig fietsen. Dat betekent toezicht bij zogenaamde hotspots: plaatsen waar veel diefstallen voorkomen, zoals bij de stations, het winkelcentrum en in de binnenstad. Maar daarmee is het probleem niet opgelost. Belangrijk is dat er door u als fietseigenaar alles aan wordt gedaan om fietsdiefstal te voorkomen. Ook vlakbij huis en uit schuurtjes worden veel fietsen gestolen.

Belangrijke tips:

* Goede sloten beperken de kans op diefstal. Haal een extra kettingslot zowel door het frame als aan de vaste wereld.
* Maak waar mogelijk gebruik van een bewaakte stalling.
* Is er geen bewaakte fietsenstalling voorhanden, zet uw fiets dan bij een terras, bushalte of andere plek waar veel wachtende mensen zicht op hebben.

* Zet uw fiets, brommer of scooter 's avonds of 's nachts niet op een onverlichte plaats.

* Als u uw fiets, brommer of scooter in uw schuur of berging zet, zorg dan voor een goed slot op die deur.

* Laat geen waardevolle spullen achter in fietstassen.
* Koop een fiets alleen bij de vakhandel, het risico is anders groot dat u eigenaar wordt van een gestolen fiets die u later terug dient te geven! Check je nieuwe aankoop op de site van het Rijksdienst voor het Wegverkeer. Hier staan alle fietsen waar aangifte van diefstal tegen is gedaan.
http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/fiets/

20% te snel

Slootdorp, zondag 5 september 2010.

Tussen 14.00 en 16.30 uur heeft de politie de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Westerterpweg. Te plaatse is een maximum snelheid van 50 km/u toegestaan. Van de 1000 passanten reden er 200 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u. De overtreders zijn gefotografeerd en krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Aanhouding na huiselijk geweld

Alkmaar, maandag 6 september 2010.

Vanmorgen rond 08.00 uur heeft de politie in de woning van zijn vriendin in Alkmaar een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden. Nadat de man de nacht bij zijn vriendin had doorgebracht kregen ze in de ochtend een ruzie. Daarbij kreeg de vrouw diverse klappen en toen zij op de grond viel, ook trappen. De vrouw vluchtte haar woning uit en werd opgevangen door een buurvrouw. Het slachtoffer liep hoofdpijn en diverse kneuzingen op. De verdachte is ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Speed

Den Helder, zondag 5 september 2010.

In de middag heeft de recherche een onderzoek ingesteld in een woning in de Vlamingstraat. Daarbij werd een 20-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden. In de woning werd een hoeveelheid van 400 gram speed aangetroffen met een straatwaarde van zon 10 euro per gram. De harddrugs zijn in beslag genomen en tegen de vrouw is een proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man tegen rijdt met auto tegen verkeerslicht

Hoorn, zondag 5 september 2010.

Rond het middaguur reed een 37-jarige automobilist uit Hoorn met zijn auto op de Ysselweg tegen een verkeerslicht. Hij claimde dat hij de macht over zijn stuur verloor toen hij plotseling moest remmen voor een auto die voor hem reed. Om een botsing te voorkomen met haar onverzekerde auto week hij uit. De man bleek flink onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en blies aan het bureau bijna vier maal de toegestane hoeveelheid: 840 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij moest zijn flink beschadigde en onverzekerde auto achterlaten.

Aanhouding na belediging

Alkmaar, zondag 5 september 2010.

Een 17-jarige jongen uit Alkmaar is rond 21.45 uur aangehouden nadat hij op een terras aan de Laat een passerende solo-agent had beledigd.

De agent reed met geopende ramen in een dienstauto stapvoets voorbij het terras van een eetgelegenheid aan de Laat. Op het terras zaten zon tien jongeren. Hij hoorde dat er uit de groep Doorrijden sukkel geroepen werd en dat men daar om moest lachen. Hij ging terug en sprak de groep vermanend toe. Hierna ging hij verder maar zag in zijn achteruitkijkspiegel dat de 17-jarige verdachte naar het midden van de weg was gelopen, zijn broek en onderbroek liet zakken en zijn blote billen aan de agent liet zien. Hierop heeft de agent hem aangehouden wegens belediging van een ambtenaar in functie. Er wordt een proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Bekend is dat een dergelijke vorm van belediging een geldboete van een paar honderd euro van justitie kan opleveren.

Dronken automobilist

Burgerbrug, zondag 5 september 2010.

De politie heeft in de avond tegen een 55-jarige automobilist uit Burgerbrug een proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed. Hij zat dronken in zijn auto met draaiende motor op het Zwanenplein. Getuigen hebben hem kort hiervoor zien rijden.

Ondanks medewerking van de verdachte lukte het niet een ademanalyse van hem af te nemen. Een eerste indicatie wees uit dat hij drie maal teveel op had. Er is bloed van hem afgenomen dat door een laboratorium wordt onderzocht (uitslag over veertien dagen). De man beschikte over een rijbewijs dat al jaren geleden ongeldig is verklaard wegens het rijden onder invloed. Dit rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt een dossier opgemaakt.

Videosurveillance constateert gevaarlijk weggedrag

Regio, zondag 5 september 2010.

Tussen 14.00 en 21.00 uur hebben surveillanten met een onopvallend politievoertuig op de doorgaande wegen N241, N506 en N242 diverse overtredingen geconstateerd. Zo volgden ze twee motorrijders vanaf de A.C. De Graafweg bij Opmeer tot Zijdewind. Daarbij werd geconstateerd dat ze inhaalden over een dubbele doorgetrokken streep en 121 en 112 km/u reden waar 80 was toegestaan. Ze zullen moeten meewerken aan een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG). Deze cursus bij het CBR is in principe bedoeld voor bestuurders die tijdens één rit herhaaldelijk ongewenst rijgedrag hebben vertoond. De kosten zijn voor de deelnemers.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staande gehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opname-apparatuur.

Drie mannen aangehouden na inbraken

Den Helder, maandag 6 september 2010.

Gistermorgen, zondag 5 september rond 07.30 uur werd door oplettende getuigen gemeld dat hij het geluid hoorde van gebroken autoglas op de Timorlaan. De betreffende auto bleek bij een eenzijdige aanrijding betrokken te zijn geraakt en had schade opgelopen.

De bestuurder was in een andere auto overgestapt waar al twee man in zaten. Ze werden op de Ruyghweg achterhaald en aangehouden door agenten. Het bleek te gaan om drie mannen uit Den Helder van respectievelijk 34, 26 en 23 jaar oud. Het zijn bekenden van de politie. De auto die ze hadden achtergelaten bleek in de nacht te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Bassingracht. In de vluchtauto lagen ook nog goederen, waaronder een laptop, afkomstig van een andere woninginbraak die nacht aan de Nieuwstraat.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en er wordt een nader onderzoek ingesteld door de recherche. De verdachten worden woensdag geleid voor de rechter commissaris in Alkmaar.

Landbouwer overleden na ongeluk (Tevens homepagebericht)

Warmenhuizen, zondag 5 september 2010.

Rond 22.45 uur werd in een schuur bij zijn woning aan de Wengeweg een overleden 53-jarige man aangetroffen door een familielid. De man was van plan om eerder op de avond een perceel te gaan bespuiten. Toen hij lang weg bleef ging een gezinslid op onderzoek uit. Die trof hem in de schuur bekneld tussen de tractor en de spuitmachine. De man was op dat moment al overleden. Er moet iets mis zijn gegaan op het moment dat het slachtoffer tussen de tractor en de machine stond. De precieze oorzaak van het ongeval is onbekend.

Klein brandje in duingebied snel geblust (Tevens homepagebericht)

Schoorl, maandag 6 september 2010.

Rond 12.20 uur werd een klein brandje ontdekt tussen dennenbomen op een duintop tussen de Baaknolweg en de Nieuweweg. Het was op een afstand van ongeveer 150 meter van een duinpad. De brandweer had het vuur snel onder controle en de schade bleef beperkt tot zon 25 vierkante meter vegetatie.

De politie roept getuigen en andere mensen die inlichtingen kunnen verschaffen op om zich telefonisch te melden via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem: 0800-7000.