Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-09-2010

Twee aanhoudingen na mishandeling in eetgelegenheid

ZUNDERT: De politie hield zondag tegen 03.00 uur twee mannen aan voor mishandeling. De 23-jarige man en de 55-jarige man uit Achtmaal worden ervan verdacht in een eetgelegenheid aan de Molenstraat drie mensen te hebben mishandeld. De 22-jarige vrouw en twee 22-jarige mannen uit Breda deden aangiften. Ze verklaarden dat ze met de sausjes op tafel aan het spelen waren, toen de vrouw een klap tegen haar hoofd kreeg van een man in de zaak. Hierbij zou haar hoofd tegen het hoofd van een van de mannelijke aangevers zijn gekomen. Hierna was ook de andere 22-jarige man in het gezicht geslagen.
De 23-jarige verdachte verklaarde de vrouw een duw tegen haar hoofd te hebben gegeven omdat ze met de sausjes aan het spelen was. Hierna ontstond een strubbeling, waarbij over en weer werd geduwd en geslagen. Hierbij was ook de 55-jarige man betrokken.
Tegen beide verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee aanhoudingen na verwonding met mes

ZUNDERT: De politie hield zondagavond een 32-jarige man en een 48-jarige man uit Zundert aan voor mishandeling. De twee zouden betrokken zijn bij de mishandeling van een bewoonster van de
Lavendelring. De vrouw en een van de verdachten, de 48-jarige man, zouden eerder die dag al ruzie hebben gehad over het feit dat de man een opmerking had gemaakt over de gedragingen van de vrouw. Volgens een van de aangehouden getuigen zouden de man en de vrouw hem hierna hebben mishandeld. Even later zou de man volgens de melding verhaal zijn komen halen bij de woning van de vrouw aan de Lavendelring. Hierbij zou hij haar met een mes hebben verwond. De vrouw had een kleine verwonding aan haar arm en is naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Van haar zal later een verklaring worden opgenomen. Bij het incident met het mes was ook de tweede man aanwezig, ook deze is aangehouden. De 32-jarige man is in de loop van de zondagavond in vrijheid gesteld. De 48-jarige man ontkende de vrouw te hebben mishandeld en verklaarde juist zelf door de vrouw te zijn mishandeld.

Automobilist aangehouden voor mishandeling verkeersregelaar

ZUNDERT: De politie hield zondag een man aan voor mishandeling van een verkeersregelaar. De verkeersregelaar was op de Wernhoutseweg het verkeer aan het regelen in verband met het bloemencorso, toen een automobilist een aanwijzing negeerde. Volgens de aangifte van de gedupeerde tikte hij op de ruit van de automobilist om hem erop te wijzen dat hij een teken had gekregen. De bestuurder stopte, stapte uit en sloeg hem vervolgens in het gezicht.
De politie hield aan de hand van het kenteken een 59-jarige man uit Helmond aan. De verdachte verklaarde dat zijn richtingaanwijzer in verband met een rotonde aan stond, maar niet in de richting waarin hij wilde rijden. De verkeersregelaar gebaarde de andere kan op te rijden en tikte vervolgens volgend de verdachte hard op de ruit. De man werd hierop boos en gaf de man een tik op zijn gezicht. De verdachte zou hierop direct zijn excuses hebben aangeboden en verklaar de tik te hebben gegeven uit emotie.
Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Derde aanhouding in verband met beroving

BREDA: de politie hield maandag een 20-jarige man uit Breda aan voor betrokkenheid bij een straatroof op vrijdag 3 september. De politie hield die avond al twee verdachten van 18 en 20 jaar aan voor
betrokkenheid bij de straatroof. De verdachten uit Breda en Ossendrecht zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. De 20-jarige verdachte die maandag werd aangehouden is ingesloten voor verhoor.

Het slachtoffer van de beroving, een 17-jarige jongen uit Tilburg werd vrijdag rond 20.15 uur beroofd van zijn geld. Twee onbekenden zouden hem hierbij hebben mishandeld en geld uit zijn handen hebben gegrist.

Jongen gewond door rijdende aanhanger

ZUNDERT: Bij een ongeval in de Molenstraat raakte maandagmiddag rond het middaguur een 10-jarige jongen gewond. De jongen was met nog een stuk of zeven andere kinderen aan het spelen op een terrein aan de Molenstraat. Hier stond een grote platte aanhangwagen. De kinderen waren op de aanhanger, een autoambulance, aan het spelen, toen het ding begon te rollen. De 10-jarige jongen wilde de aanhanger tegenhouden en kwam hierbij onder de banden terecht. Er werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De jongen, die aanspreekbaar was en die pijn had in zijn buikstreek, is overgebracht naar het Elizabeth ziekenhuis in Tilburg. Hier bleek dat het letsel meeviel. Het
slachtoffer is een nacht ter observatie opgenomen.
Technisch rechercheurs van de politie stelden een sporenonderzoek in op de plaats van het ongeval. Voor de kinderen die bij het ongeval aanwezig waren nam de politie contact op met slachtofferhulp. Ze werden in eerste instantie opgevangen door de politie en hun ouders.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-09-2010 15:32 | © Regio Midden en West Brabant |