Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


30/08/10 16:15

Baanonderhoud Schiphol

Regulier baanonderhoud Zwanenburgbaan en Polderbaan Vanaf 6 september zijn achtereenvolgens de Zwanenburgbaan en de Polderbaan op Schiphol een week buiten gebruik voor onderhoud. Onder andere worden verlichting en riolering gecontroleerd en scheurtjes in het wegdek behandeld.
De Zwanenburgbaan is van 6 tot en met 12 september 24 uur per dag buiten gebruik. De Polderbaan is van 13 tot en met 19 september overdag buiten gebruik, maar wordt s nachts wel ingezet. De andere start- en landingsbanen worden in deze periode intensiever gebruikt. Welke banen worden ingezet hangt af van de actuele weers- en verkeersomstandigheden.

Bel voor meer informatie met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (Bas) op 020-6015555 of kijk op www.bezoekbas.nl. Bas is dagelijks telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur, ook in het weekend.

Gevolgen onderhoud Zwanenburgbaan
Als de Zwanenburgbaan niet beschikbaar is, wordt er meer gebruik gemaakt van de Buitenveldertbaan.
In de nacht wordt de Zwanenburgbaan normaal gesproken weinig ingezet. Dat de baan in de nacht buiten gebruik is heeft daarom naar verwachting geen grote gevolgen. Alleen bepaalde wind- en zichtcondities kunnen aanleiding zijn om de baan in de nacht bij uitzondering toch beschikbaar te stellen.

Hierboven wordt het meest waarschijnlijke scenario geschetst. Welke banen daadwerkelijk worden ingezet tijdens het onderhoud hangt af van de actuele weers- en verkeersomstandigheden.

Gevolgen onderhoud Polderbaan
Als de Polderbaan overdag en in de avond niet gebruikt kan worden mist Schiphol een hoofdbaan. De Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan zullen daarom intensiever gebruikt worden. In de nacht is de Polderbaan gewoon beschikbaar. Er is dan geen afwijkend baangebruik.

Hierboven wordt het meest waarschijnlijke scenario geschetst. Welke banen daadwerkelijk worden ingezet tijdens het onderhoud hangt af van de actuele weers- en verkeersomstandigheden.

Extra onderhoud Kaagbaan
Er wordt nog extra onderhoud ingepland aan de Kaagbaan. Het gaat om onderhoud aan de antiskidlaag, die dient om de baan stroef te maken. De Kaagbaan is hierdoor enkele dagen buiten gebruik en dan nog enkele dagen beperkt inzetbaar. De data van het onderhoud worden bekend gemaakt via Bas (Bewoners Aanspreekpunt Schiphol). Bas is te bereiken op 020-6015555 of kijk op www.bezoekbas.nl

Gevolgen onderhoud Kaagbaan
Als de Kaagbaan niet of beperkt kan worden ingezet, betekent dit dat de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan overdag vaker ingezet zullen worden. s Nachts zal in plaats van de Kaagbaan de Zwanenburgbaan gebruikt worden.


---