Gemeente Heemskerk


maandag, 06 september 2010

Kerstbomenactie wegens succes geprolongeerd in 2010

In een aantal buurten in Heemskerk kan dit jaar weer een kerstboompakket worden aangevraagd. De buurtteams van Zuidbroek-Oosterwijk, Hart van Heemskerk, Duin tot Dorp, Boven de Baandert en Van Acker tot Burcht hebben besloten dat het project dit jaar een vervolg krijgt.

De kosten van de kerstboompakketten worden betaald uit de buurtbudgetten, die worden beheerd door de buurtteams buurtgericht werken in Heemskerk. Het pakket bestaat uit een kerstboom van circa vier meter, lampjes (inclusief verlengkabel), kerstballen en slingers, geschikt voor buitengebruik. Verder zit er in het pakket onder andere chocolademelk, glühwein, thee, koffie en lekkere hapjes. Eén van de bewoners ontvangt een kleine vergoeding voor het stroomverbruik. Het feestpakket is geschikt voor 25 personen. In dertien straten in Heemskerk werd vorig jaar door bewoners samen Kerstmis gevierd. Dat het initiatief een groot succes was, bleek uit de reacties van bewoners: "Ontzettend gezellig!" en: "Leer ik mijn buren goed kennen"

Feestje organiseren
Van bewoners die voor een kerstboompakket in aanmerking komen, wordt wel een tegenprestatie verwacht: zij moeten samen met de buren uit de straat de boom opzetten en versieren, samen een feestje organiseren én hiervan foto's maken en beschikbaar stellen aan de buurtteams, die de foto's en eventuele verslagen zullen publiceren in de buurtbladen en op de gemeentelijke website.

Pakket aanvragen
Voor een kerstboompakket komen alleen straten in aanmerking uit de gebieden Zuidbroek-Oosterwijk, Hart van Heemskerk, Duin tot Dorp, Van Acker tot Burcht en Boven de Baandert. Bewoners van Broekpolder kunnen zelf hun kerstfeest organiseren en daarvoor een bijdrage van maximaal EUR 250 aanvragen.