De Persgroep


Nieuwe hoofdredacteur AD

23 augustus 2010

Christiaan Ruesink wordt met ingang van 13 september algemeen hoofdredacteur van het AD.

Eric-Paul Dijkhuizen, algemeen directeur AD NieuwsMedia en lid van de Raad van bestuur van De Persgroep Nederland: "Het is geweldig dat uit de zorgvuldige selectieprocedure met in-en externe kandidaten blijkt dat de nieuwe hoofdredacteur voortkomt uit de talenten bij AD Nieuwsmedia. Christiaan Ruesink is de man die met visie en passie de positieve ontwikkelingen van het AD gaat voortzetten."

Ruesink (40) werkt sinds 1997 bij de krant en maakt sinds 2005 deel uit van de leiding van AD Sportwereld, waarvan hij sinds 2007 chef is. In 2008 was hij verantwoordelijk voor de totstandkoming van AD Sportwereld Pro, de eerste zelfstandige dagelijkse sportkrant in Nederland, die in het jaar van de Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap voetbal in korte tijd een groot succes werd. Ruesink werkte eerder bij het persbureau ANP.

Samen met Peter de Jonge (hoofdredacteur) en Bart Verkade (zakelijk hoofdredacteur) zal hij de krant leiden in de tweede fase na de overname een jaar geleden van het AD door de Belgische Persgroep. Na de herstructureringsoperatie in 2009 is het AD gegroeid. Voor het eerst sinds het ontstaan van de fusiekrant in 2005, toen het landelijke Algemeen Dagblad en zeven regionale titels samen gingen, is er in het tweede kwartaal van 2010 sprake van een significante stijging van de oplage. De officiële cijfers worden eind september bekend gemaakt. De opwaartse lijn zet zich ook voort in de daarop volgende maanden. Het AD is daarmee een van de weinige Nederlandse kranten die, in een krimpende markt, meer lezers aan zich weet te binden.

Het AD, de grootste krant van De Persgroep, geeft onder de naam AD acht titels uit: AD Algemeen Dagblad, AD Rotterdams Dagblad, AD Haagsche Courant, AD Utrechts Nieuwsblad, AD De Dordtenaar, AD Rivierenland, AD Amersfoortse Courant en AD Groene Hart. Dagelijks verschijnt de krant in de ochtend met negentien edities en in de middag in de regio Rotterdam en Den Haag nog eens met negen edities.