Gemeente Millingen


Werkzaamheden Zeelandsestraat en Heerbaan

Het Kastanjeplein houdt voorlopig zijn parkeerbestemming Aannemer Van der Horst is gestart met de reconstructie van de Zeelandsestraat en het Kastanjeplein. Tot 1 oktober is de aannemer bezig op het Kastanjeplein, de St. Willibrordstraat, de Heerbaan en Prins Bernhardstraat.

De grondwaterstand moet verlaagd worden, en er is daarvoor zogenaamde bemaling aangebracht. In dit gedeelte wordt nu een nieuwe riolering gelegd. Vervolgens kan de oude riolering worden verwijderd. Deze ligt momenteel nog deels door het braakliggend terrein bij 't Stüpke. Door het verwijderen van de riolering op dit terrein wordt de weg vrij gemaakt voor de geplande nieuwbouw, welke naar verwachting komend najaar zal starten.

De Prins Bernhardstraat en Heerbaan worden vervolgens weer in de huidige staat hersteld. Het Kastanjeplein en de St. Willibrordstraat zullen grotendeels van een tijdelijke verharding worden voorzien in de vorm van klinkers in blokverband. Pas nadat de nieuwbouw op 't Stüpke is voltooid wordt bekeken hoe het Kastanjeplein definitief wordt ingericht. Voorlopig wijzigt de inrichting dus niet; de parkeergelegenheid op het midden van het plein blijft tot nader order bestaan.

Aantrekkelijker straatbeeld Zeelandsestraat

Eind september wordt de Zeelandsestraat verder opgepakt. Dit gebeurt gefaseerd vanaf de St. Willibrordstraat in de richting van Nielingen, De Lange Paol. De verharding van de Zeelandsestraat bestaat op dit moment nog uit asfalt, maar wordt van lichtgrijze klinkers voorzien. Samen met antracietkleurige trottoirbanden en een gele klinker in de voetpaden zal het straatbeeld een stuk aantrekkelijker worden. Er worden langsparkeervakken aangelegd, verspringend links en rechts van de rijbaan. Daarbij is ook aandacht voor het groen; er worden in totaal 8 plantvakken aangelegd, waarbij in ieder plantvak een Linde wordt geplant. Tot slot worden ook de lichtmasten vervangen. Naar verwachting zal het werk begin 2011 worden opgeleverd.

Omleidingen

Het verkeer zal worden omgeleid en de bussen rijden een aangepaste route. Zie onderstaand kaartje.

verschillende omleidingsroutes

Groen = verkeer van Nijmegen richting grens

Blauw = verkeer van de grens richting Nijmegen

Geel = busroute