Politie Hollands Midden

Regio - Aanhoudingen na alcoholcontroles

Regio, 06-09-2010 o Politie Hollands Midden heeft afgelopen weekend meerdere bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Tussen vrijdagmiddag 3 september 16.00 uur en zondag 5 augustus 05.30 uur werden in de regio 29 personen aangehouden omdat zij met te veel alcohol op achter het stuur waren gekropen.

De politie controleert regelmatig weggebruikers op het gebruik van alcoholische dranken. Een paar glazen alcohol verhoogt het ongevallenrisico al met 50 procent. De politie raadt aan om een BOB aan te wijzen als de auto of brom/snorfiets het enige mogelijke vervoersmiddel is. Nog beter is om met het openbaar vervoer te reizen of een taxi te nemen.

Rijden met alcohol op in het verkeer is gevaarlijk: naar schatting wordt een kwart van de verkeersdoden veroorzaakt door alcoholgebruik. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Daarom houdt de politie alcoholcontroles.

Hieronder worden een paar aanhoudingen toegelicht die afgelopen weekend zijn verricht.

Op zaterdag 4 september even voor 02.00 uur werd een 39-jarige Lisser in zijn woning aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van een ongeval.Een 20-jarige man uit Katwijk reed op zaterdag 4 september rond 3.45 uur over de Herenweg in Noordwijk op zijn snorfiets, toen hij werd staande gehouden door de politie. Hij werd gevraagd te blazen en blies 770 ug/l op het politiebureau. Voor een beginnende bestuurder is maximaal 90 ug/l toegestaan. De man kreeg een rijverbod opgelegd en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op zaterdag 4 september omstreeks om 11.40 uur aangehouden omdat hij tijdens een ongeval in Driebruggenonder invloed was geweest van alcohol dan wel verdovende middelen, terwijl hij achter het stuur zat.

Een 47-jarige vrouw uit Buitenkaag werd tijdens een alcoholcontrole aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk gevraagd te blazen. Uiteindelijk blies zij 440 ug/l. Dat is boven het maximaal toegestane 220 ug/l. De vrouw heeft een rijverbod opgelegd gekregen en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Op zondag 5 september omstreeks 02.30 uur trof Politie Hollands Midden op de Gooweg in Noordwijkerhout een auto op een vangrail aan. Even verderop liep een 31-jarige man uit Polen, die de bestuurder van de auto bleek te zijn geweest.

Hij verklaarde dat hij op de Gooweg in de richting van Noordwijkerhout reed en op een gegeven moment de bocht te snel nam. Vervolgens kwam hij op de vangrail terecht met zijn auto. Op het politiebureau blies de man 930 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

In Hillegom werd de politie op het Henri Dunantplein gewaarschuwd dat een man dronken achter het stuur wilde stappen. De politie zag de 38-jarige man uit Breukelen in zijn auto zitten. De motor liep op dat moment al. De man werd gevraagd te blazen en op het politiebureau blies hij 475 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.