Gemeente IJsselstein


Aan het werk door samenwerking AxionContinu en gemeente

Op 6 september is op feestelijk wijze de samenwerkingsovereenkomst tussen AxionContinu en gemeente IJsselstein ondertekend. AxionContinu is een van de grootste ouderenzorg organisaties in regio Utrecht. Door deze samenwerking zijn vier werkzoekenden aan een baan geholpen. Op dit moment volgen zij een oriënterende opleiding in de zorg en kunnen daarna aan de slag bij AxionContinu.

Samenwerking

De kandidaten gaan drie maanden de mogelijkheden in de zorg verkennen. Zij gaan op verschillende afdelingen ervaring opdoen. Daarna krijgen ze een contract en volgen een opleiding in de door hun gekozen richting. Ze gaan vier dagen werken en één dag in de week naar school.

De samenwerking tussen AxionContinu en de gemeente is door Sovov tot stand gekomen.

Sovov heeft opdracht van Actiz, brancheorganisatie voor zorgondernemers, om samen met zorgondernemers op een andere manier mensen voor de zorg te werven, selecteren en op te leiden.

IJsselstein Werkt

Met `IJsselstein Werkt' wil de gemeente een brug slaan tussen werkgevers en werknemers. `IJsselstein Werkt' probeert vacatures bij IJsselsteinse bedrijven te vervullen en bijstandscliënten sneller aan een baan te helpen. De aanpak in groepsverband heeft zijn succes bewezen in de afgelopen zes maanden. Tot nu toe zijn 26 kandidaten aan een baan geholpen.

Kansbaan met waardering
In dit project van AxionContinu krijgen mensen zonder startkwalificaties een kans om door middel van diverse stages op verschillende afdelingen binnen AxionContinu, de ouderenzorg te leren kennen en hun eigen talenten te herkennen. Daarna is het de bedoeling dat men daar waar mogelijk doorstroomt naar een werk- en leerplaats binnen AxionContinu of dat ze een startkwalificatie hebben voor een andere plaats buiten de organisatie.