Rijksvoorlichtingsdienst

Commissie interne sturing UWV ingesteld

De commissie die namens minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de interne sturing bij het UWV gaat bekijken is ingesteld. Dat schrijft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. De minister heeft deze commissie aangekondigd nadat in juni 2010 bleek dat het UWV bij de inkoop van re-integratie trajecten het budget aanzienlijk had overschreden.

De leden van de commissie zijn Anne-Willem Kist (voorzitter van de Raad van Advies Nederlandse Zorgautoriteit), Harm Bruins Slot (voorzitter van KWF Kankerbestrijding) en Martin van Rijn (bestuursvoorzitter bij PGGM). Zij heeft tot doel advies uit te brengen over de mogelijkheden, beperkingen en verbeteringen van de sturing binnen het UWV. Hierbij wordt rekening gehouden met de ontstaansgeschiedenis van het UWV, de bestuurlijke en politieke context waarin het UWV als zelfstandig bestuursorgaan moet functioneren en het gegeven dat het taken uitvoert op het gebied van zowel werk als inkomen. De commissie zal haar advies uiterlijk 1 december uitbrengen.

Ook de Inspectie Werk en Inkomen (IWI) bekijkt de risicobeheersing in brede zin binnen het UWV. Deze bevindingen zal de commissie meenemen in haar beoordeling. Bovendien heeft het UWV zelf ook maatregelen genomen om de budgetten van 2010 te beheersen.

Noot voor redacties (