Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 02-08-2010

NIEUWE LUNCHSHOW OP 3FM VOOR AVRO PRESENTATOR GERARD EKDOM

AVRO Arbeidsvitaminen krijgt vervolg op Radio 5 Nostalgia

Gerard Ekdom gaat vanaf 6 september van maandag tot en met donderdag een gloednieuwe lunchshow presenteren tussen 12.00 en 14.00 uur op 3FM. Dit heeft de dj zojuist bekend gemaakt in de ochtendshow AVRO Arbeidsvitaminen. Het nieuwe lunchprogramma krijgt de naam AVRO ff Ekdom. Het wordt een show met muziek, humor en het gesprek van de dag. Het programma Arbeidsvitaminen krijgt een nieuwe plek: het is van maandag tot en met donderdag te horen van 10.00 tot 12.00 uur op Radio 5 Nostalgia. Daar vervangt het AVRO Toppers van Toen. Arbeidsvitaminen wordt op Radio 5 Nostalgia gepresenteerd door Jan Steeman, uiteraard met een passende muziekmix.

Inmiddels is Gerard Ekdom twaalf jaar in dienst bij de AVRO. Met z'n vaste 'grappen en grollen' weet hij exact de toon aan te slaan, waarmee hij een grote groep luisteraars aanspreekt. Daarnaast is hij altijd herkenbaar geweest als dj met een groot hart voor muziek. Arjan Snijders, eindredacteur AVRO Radio: "Er zitten in deze AVRO show altijd muzikale krentjes. Die liefde voor muziek zal ook terugkeren in de nieuwe lunchshow van Gerard, want die zit in alle AVRO muziekprogramma's. De meest populaire dj van 3FM zal daarnaast doldwaze ongein verpakken in deze muzikale lunchvitaminen. Ik heb er veel zin in om met Gerard en z'n team te werken aan weer een succesvolle show rondom Ekdom."

Gerard Ekdom: "AVRO Arbeidsvitaminen heeft me enorm veel gebracht. Van beginnende en onbekende dj heb ik me hier kunnen ontwikkelen tot wat ik nu ben geworden. Na negen jaar was ik ook wel toe aan een nieuwe show en weer een stap vooruit. Die stap wilde ik dolgraag doen op 3FM en bij de AVRO. Die combinatie is er gelukkig gekomen. Ik heb er gigantisch veel zin in en ben erg gedreven om een nieuw programma te maken tussen 12 en 2!."

AVRO Arbeidsvitaminen, het langstlopende nationale radioprogramma ter wereld was altijd al de best beluisterde radioshow van 3FM. Snijders: "Uiteraard zal de AVRO Arbeidsvitaminen nooit stopzetten. De titel verhuist, zoals in het verleden wel eens vaker is gebeurd. Het is een instituut, de moeder van alle ochtendprogramma's als start van de werkdag. Het programma bereikt dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd, een mooi moment om het te verhuizen naar Radio 5 Nostalgia. Daar zal werkelijk elke luisteraar zijn opgegroeid met die Arbeidsvitaminen. Natuurlijk zal het programma muzikaal passen bij de muziekformule van Radio 5 Nostalgia. Jan Steeman, de man die negen jaar terug Gerard Ekdom aannam om voor de AVRO Arbeidsvitaminen op 3FM te presenteren, is nu zelf de presentator die het stokje weer over pakt van Gerard. De cirkel is rond!"

Jan Steeman: "Onze luisteraars kennen AVRO Arbeidsvitaminen nog uit hun jeugd, het is een feest der herkenning! Ik ben er trots op dit programma in ere te houden."


---

Noot voor redacties