Ingezonden persbericht


Persuitnodiging 6-09-2010

Ook voor volwassenen begint de school opnieuw. Een leven lang leren in het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Financieel expert Paul D'Hoore opent schooljaar GLTT-CVO SintGenesius-Rode

Het GLTT-CVO Sint-Genesius-Rode nodigt u van harte uit voor de start van het schooljaar in het volwassenenonderwijs op maandag 6 september 2010 om 20.00 uur in De `Grote Schuur' in het Gemeenschapscentrum `De Boesdaalhoeve', Hoevestraat 67 te 1640 Sint-Genesius-Rode. (opgelet ingang aan de Toekomstlaan). Financieel expert Paul D'Hoore geeft antwoord op een aantal kapitale vragen over beleggen in tijden van crisis. Daarmee wil het CVO de opleiding boekhouden op de voorgrond plaatsen, aangezien boekhouder een knelpuntberoep is vandaag. Daarnaast zal ook Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! aanwezig zijn op deze opening van het nieuwe schooljaar in dit centrum voor volwassenenonderwijs en haar visie geven over levenslang leren. Levenslang leren "Een leven lang en leven breed leren stimuleert de maatschappelijke participatie en de persoonlijke ontwikkeling van mensen, het vergroot de sociale cohesie in de samenleving en draagt bij tot een sterke en meer kwalitatieve economische groei. De snel veranderende samenleving van vandaag, met onder meer haar multiculturele karakter, de toenemende vergrijzing en de digitale kloof, stelt heel wat eisen en verwachtingen aan individuen en groepen mensen. Zowel op professioneel en maatschappelijk als op persoonlijk vlak vraagt dit specifieke kennis, vaardigheden en attitudes. Vandaar het belang om levenslang en levensbreed op alle terreinen bij te leren." legt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! uit. Plannen GLTT-CVO Voor GLTT-CVO wordt 2010-2011 een wel erg cruciaal jaar: de plannen voor de vernieuwbouw van de campus Halle zijn klaar. In de loop van dit schooljaar worden de werken aangevat. Met de realisatie van deze werken beoogt de GLTT in Halle een weerspiegeling van de GLTTcampus Rode die tegemoetkomt aan de hedendaagse eisen van het volwassenenonderwijs, t.w. een campus die afgestemd is op het volwassenenonderwijs waar cursisten ­ volgens hun keuze - hun opleiding kunnen volgen in de voormiddag, de namiddag,'s avonds of op zaterdagvoormiddag. Op de campus Halle wordt tevens een Open Leercentrum voorzien en de directeur van GLTT-CVO Paul Mat wil er een Open Leerhuis van maken.

Programma
20u: Verwelkoming Paul Mat, directeur GLTT-CVO 20u05: Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder GO!: Een levenlang leren, meer dan een slogan



20u15: Uiteenzetting door Paul D'Hoore: Geld en Crisis? 21u30: Vragen van aanwezigen aan Paul D'Hoore Meer informatie Paul Mat, directeur CVO GLTT, 02 358.28.97, 0479 41 36 31 Griet Wauters, persondersteuning, 02 790 93 65 Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap streeft naar maximale, gelijke onderwijskansen. Elke leerling is een unieke persoonlijkheid met specifieke interesses en ambities. Hij of zij moet zich intellectueel en creatief kunnen ontplooien. Onze 700 scholen maken dit mogelijk voor om en bij de 300.000 leerlingen en cursisten. Werken aan de ontwikkeling van elke persoonlijkheid, aan harmonie in diversiteit en aan verantwoordelijkheid ten aanzien van anderen. Dat is het doel waarvoor onze 32.000 medewerkers zich dagelijks engageren. Het GO! vormt verdraagzame, respectvolle, positief kritische, mondige, verantwoordelijke, geëngageerde, creatieve, zelfstandige, sociale en leergierige persoonlijkheden. Het CVO GLTT telt 9000 cursisten. Cusisten uit zo'n 120 verschillende nationaliteiten uit de diverse geledingen van de maatschappij studeren en werken `broederlijk' samen.




Ingezonden persbericht