Gemeente Brummen


Herinrichting Zutphensestraat: omleidingsroute

(Oorspronkelijke publicatie datum: 03-09-2010)

Met ingang van maandag 6 september 2010 geldt er een omleidingroute in het dorp Brummen. Deze omleidingsroute is ingesteld vanwege de start van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Zutphensestraat in Brummen. Dit betekent dat in de komende maanden delen van de Zutphensestraat, een belangrijke doorgaande weg in Brummen, voor het verkeer zijn afgesloten. Begin 2011 wordt de Arnhemsestraat heringericht.

De werkzaamheden beginnen op maandag 6 september op de Zutphensestraat tussen het Marktplein en de afslag bij de Cortenoeverseweg. Daarna komt fasegewijs ook het gedeelte tot aan de Spoorstraat aanbod. Con-creet betekent dit dat er vanaf 6 september een omleidingsroute geldt voor het doorgaande verkeer over de Arnhemse- en Zutphensestraat. Deze route is met omleidingsborden aangegeven. De omleidingroute loopt vanuit zuidelijke richting via De Pothof, Engelenburgerlaan, Stationsweg en de Spoorstraat naar de Zutphensestraat. Vanuit Noordelijke richting geldt deze route in tegengestelde richting, maar nabij het spoor moet het verkeer De Hazenberg, L.R. Beijenlaan en Eerbeekseweg volgen.

Meer informatie over onder andere de omleidingsroute vindt u op deze tijdelijke projectpagina. De omleidingsroute kunt u ook hier downloaden.

Planning
Naar verwachting is de Zutphensestraat vóór de komende winter opnieuw ingericht. Daarna verplaatsen de werkzaamheden zich naar de Arnhemsestraat. De exacte planning, maar ook de inrichtingschetsen vindt u op de gemeentelijke website. De herinrichting is door de gemeente Brummen gegund aan aannemersbedrijf Bas-tiaan Infra BV uit Wezep. Vitens (water) en Liander (gas en electra) starten gelijktijdig met werkzaamheden aan kabels en leidingen. Op de Zutphensestraat wordt daarna aan het riool gewerkt. Daarom wordt het asfalt opgebroken. De klinkerbestrating en trottoirs worden daarna aangelegd. Ondertussen worden verschillende plekken bewerkt waar bomen en hagen geplant worden. Tot slot wordt het straatmeubilair en de openbare verlichting aangebracht. Behalve het rioolwerk vinden dezelfde werkzaamheden ook na de winter op de Arnhemsestraat plaats.