'Chris Wauters nieuwe manager Sociaal-Economische Sector HEC'

06/09/2010 08:51

Het Expertise Centrum

ir. Chris L. Wauters RE is met ingang van 1 september 2010 benoemd tot manager van de sociaal-economische sector bij Het Expertise Centrum (HEC).

Sinds april 2006 werkt Chris Wauters bij HEC in de sociaal economische sector. Als senior consultant bij HEC heeft hij een brede ervaring in het uitvoeren van strategische adviesopdrachten en audits & reviews bij diverse departementen en grote uitvoeringsorganisaties.

Na zijn opleiding Technische Informatica aan de Technische Universiteit Delft begon hij zijn loopbaan in 2001 bij de Algemene Rekenkamer waar hij onderzoek deed naar grote en complexe ICT- projecten bij het Rijk en hieraan verbonden organisaties. Daar leerde Wauters het auditvak en volgde hij de postdoctorale opleiding IT-Auditing aan de Erasmus School of Accounting & Assurance.

Na vijf jaar maakte hij de overstap naar HEC waar hij intensieve contacten onderhield

met klanten uit de Sociale Zekerheid en de domeinen Economische zaken, Financiën en de Belastingen. Wauters heeft op deze terreinen veel bestuurlijke en inhoudelijke kennis opgedaan en kan met zijn sector de bestuurlijke top en het management in deze beleidssectoren uitstekend bijstaan op organisatorische en ICT-inhoudelijke vraagstukken .

Een focuspunt voor de sector is om de overheid de komende jaren te helpen bij het realiseren van besparingen en te komen tot een slagvaardige en efficiënte overheid en effectieve samenwerking tussen departementen en uitvoeringsorganisaties. Zijn persoonlijke kracht ligt in het leggen van de verbinding tussen bedrijfseconomische, organisatorische en technische aspecten waarbij hij zowel beleidsmatig sterk is maar vooral ook praktisch blijft.

De laatste twee jaar verzorgde hij als programmamanager succesvolle opleidingen vanuit de Informatiemanagement Academie van HEC (IMAC) aan informatiemanagers en top functionarissen in de publieke sector op het gebied van informatiemanagement. Opleiden en begeleiding van personeel zal komende jaren nodig zijn in de verandering die de overheid zal doormaken. Wauters is met zijn sector actief op het gebied van audits & reviews en strategische advisering op het gebied van ICT-strategie en beleid, heroverwegingoperaties, business cases, ICT-projecten, informatieketens, ICT-uitbesteding en beheervraagstukken.





http://www.hec.nl