Gemeente Spijkenisse


Koninklijke onderscheiding voor Henk Gaasbeek van Spark

06 september 2010

Koninklijke onderscheiding voor de heer Gaasbeek; fotografie: Peter de Jong

De heer Gaasbeek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk Gaasbeek uit Spijkenisse ontving op zaterdag 04 september 2010 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mirjam Salet. De uitreiking vond plaats tijdens de officiële openingsceremonie van de Special Olympics Regionale Spelen die op 04 september 2010 in Spijkenisse werden gehouden. Dit is een groot sportevenement voor mensen met een verstandelijke handicap met meer dan 500 deelnemers. De openingsceremonie vond plaats op de atletiekbaan bij atletiekvereniging Spark in Spijkenisse.

De heer Gaasbeek heeft op 01 april 1995 een atletiekgroep voor mensen met een verstandelijke beperking opgericht bij atletiekvereniging Spark in Spijkenisse. Tot op de dag van vandaag geeft hij deze groep met veel enthousiasme en inzet training. In de loop der jaren is de groep behoorlijk gegroeid. Ze presteren op regionaal niveau, maar twee atleten inmiddels ook op internationaal niveau.

Ook zet hij zich in voor de Special Olympics. Hij maakt deel uit van de organisatie van deze wedstrijden, geeft adviezen bij vergaderingen, onderhoudt de contacten met het bestuur en andere atletiekverenigingen. In 2007 is hij als begeleider bij de internationale Special Olympics in China geweest. De atleten van Spark behaalden toen vele medailles. De heer Gaasbeek staat ook op 04 september 2010 in Spijkenisse met een grote groep aan de start.

De heer Gaasbeek zet zich sinds 2 jaar ook in om atletiek voor mensen met een beperking meer bekendheid te geven. Hij doet dit door in de regio op scholen voor speciaal onderwijs atletieklessen te verzorgen. Hij probeert zo de kinderen aan het sporten te krijgen en wellicht weer nieuwe leden voor de vereniging aan te trekken.

De heer Gaasbeek is een stimulator en organisator. De atleten zijn gek op hem. De complexiteit van de groep door de diversiteit van de handicaps maakt het niet altijd eenvoudig, maar hij blijft onvermoeibaar doorgaan. Hij is de bindende factor in en voor deze groep. De overige trainers steunen op hem en op zijn kennis.