Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------



Persbericht









Zuidwolde, 6 september 2010




Gemeente De Wolden nu ook bereikbaar voor vragen aan andere overheden

Wie zich af vraagt wanneer de schoolvakanties starten, kan vanaf nu met dit soort vragen terecht bij de gemeente De Wolden. Of het nu een vraag voor de gemeente, de provincie of een ministerie is. Dit kan eerst op dewolden.nl en vanaf november 2010 ook bij het gemeentelijk klantcontactcentrum. Als een inwoner of ondernemer niet weet waar hij met een vraag aan de overheid naartoe moet, dan kan hij bij de gemeente altijd zijn vraag stellen. De gemeente kan de vraag direct beantwoorden, of in één keer goed doorverwijzen.

Landelijke proef
De gemeente De Wolden is een van de eerste Nederlandse gemeenten die ook vragen aan andere overheden kan beantwoorden. Samen met Nieuwkoop, Son en Breugel, Zoetermeer en Barendrecht doet De Wolden mee aan een landelijke proef waarin zij informatie van andere overheden gebruikt op dewolden.nl en bij het beantwoorden van binnenkomende vragen. Zowel de inhoud als de praktische zaken rondom deze extra service van de gemeente worden tot eind dit jaar getest. Met de bevindingen van deze proef kunnen straks ook andere gemeenten vragen aan andere overheden gaan beantwoorden.

De proef is onderdeel van het landelijke project Antwoord© waarmee de overheid haar dienstverlening aan burgers en bedrijven wil verbeteren. Kijk voor meer informatie ook op dewolden.nl.



Gemeente De Wolden