Ingezonden persbericht


Quintiq en Involvation bieden gezamenlijk geavanceerde S&OP-mogelijkheden

Den Bosch, 6 september 2010 â¤* Quintiq, leverancier van software voor Advanced Planning en Scheduling (APS), en Involvation, een vooraanstaand consultancybedrijf op het gebied van Supply Chain Management, sluiten een samenwerkingsovereenkomst. De bedrijven werken gezamenlijk aan verschillende initiatieven om Supply Chain Management verder te verbeteren. De focus in deze samenwerking ligt op Sales & Operations Planning (S&OP). Dit wordt ondersteund door de geïntegreerde S&OP-software van Quintiq. Dankzij deze samenwerking kunnen de twee bedrijven hun klanten geavanceerde mogelijkheden bieden.

De organisaties zijn allebei marktleider in hun specifieke vakgebied. Quintiq biedt de meest geavanceerde optimalisatieoplossingen voor planning, scheduling en supply chain voor een aantal specifieke markten. Als marktleider levert het bedrijf oplossingen die de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI's) van zijn klanten aanzienlijk verbeteren. Involvation richt zich op supply chain-ontwerp, -optimalisatie en -planning. Het bedrijf heeft op dit vlak al veel concrete resultaten geboekt.

'Involvation heeft een uiterst effectieve aanpak voor het ontwerpen en implementeren van Sales & Operations Planning. Het bedrijf is continu op zoek naar innovatieve manieren om klanten optimaal te ondersteunen', zegt Alfons Willemsen, partner bij Involvation. 'De samenwerking met Quintiq biedt onze klanten de mogelijkheid om hun S&OP en supply chain-planningprocessen te verbeteren en te profiteren van technisch-innovatieve oplossingen.'

Arthur Torsy, Business Director Metals and Manufacturing bij Quintiq: 'Deze overeenkomst bevestigt onze gezamenlijke ambitie om te investeren in innovatieve zakelijke oplossingen. Involvation heeft diepgaande kennis van, en ervaring in complexiteit van S&OP en supply chain-planning. Involvation herkent de afwegingen die veel bedrijven maken wanneer ze APS implementeren en gebruiken. Hun werkwijze vormt een perfecte aanvulling op de aanpak waarmee Quintiq zijn klanten bedient.'

###

Over Involvation
Involvation is een consultancy- en implementatiebedrijf dat zich richt op het verbeteren van de supply chains en het supply chain management van zijn klanten. Tot het klantenbestand van Involvation behoren organisaties in de branches fast moving consumer goods, retail, farmacie, chemie, zeevaart, reserveonderdelen en andere industriële sectoren. Voor meer informatie: www.involvation.com.

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Italië, Duitsland, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 74 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com.