Persbericht

NetApp integreert met VMware vCloud Director
Storage-specialist kondigt verdergaande samenwerking met VMware aan

Schiphol-Rijk, 6 september 2010 - NetApp (NASDAQ: NTAP) heeft tijdens VMworld in San Francisco verschillende aankondigingen gedaan omtrent de samenwerking met VMware. Zo kunnen klanten die gebruik maken van VMware View(TM) 4.5 voortaan de unified storage -technologieën van NetApp inzetten. Dit verhoogt de storage efficiency en de schaalbaarheid van de virtuele desktop en verbetert de desktop performance-niveaus voor eindgebruikers. Ook heeft NetApp ondersteuning aangekondigd voor VMware® vCloud(TM) Director. Deze ondersteuning versterkt het leiderschap van NetApp in het aanbod van shared storage-infrastructuren voor virtuele omgevingen.

De integratie van NetApp met VMware View 4.5 biedt gebruikers meer desktop efficiency. Dit wordt gerealiseerd door kritische handelingen - zoals backup en recovery, deduplicatie, klonen van desktops en bewaken van storagesystemen - direct bij de desktop- en systeembeheerders neer te leggen. Bovendien bevordert NetApp het werken met Flash Cache, dat leesaanvragen uit high-speed solid-state cache haalt en ruim 100 keer sneller is dan de gemiddelde high-speed diskdrives.

VMware vCloud Director zorgt voor de levering van cloud-gebaseerde IT services voor zowel privé als openbare clouds. Het aanbod varieert van een on-demand, pay-as-you go infrastructuur tot een enterprise-niveau serviceaanbod dat direct klaar is voor productie. Klanten van VMware® vCloud(TM) Director profiteren hierdoor direct van betere storage efficiency, dataprotectie en snelle provisioning-functies die reeds beschikbaar zijn voor virtuele infrastructuren van VMware.

De volledige, Engelstalige persberichten zijn te vinden op www.netapp.com .

(233 woorden)