Ingezonden persbericht


06/09/2010

Vente-Exclusive.com gaat in zee met Katoen Natie

Brussel - Amsterdam - Naar verwachting zal Vente-Exclusive.com dit jaar ongeveer een half miljoen bestellingen naar zijn klanten versturen. Om dat logistieke proces verder in goede banen te leiden heeft Vente-Exclusive.com recent een overeenkomst afgesloten met Katoen Natie. De expertise, schaalgrote en flexibiliteit die Katoen Natie kan bieden op het vlak van logistieke dienstverlening, laat Vente-Exclusive.com bovendien toe om de levertijd naar zijn klanten substantieel te verkorten.

Vente-Exclusive.com, marktleider in online privéverkopen van lifestyle- en merkartikelen in Nederland en België, kent sinds het begin van 2009 een onafgebroken explosieve groei. Vorig jaar verzond het bedrijf ruim 200.000 bestellingen naar zijn klanten in de Benelux, en dat volume zal dit jaar naar schatting toenemen tot ongeveer een half miljoen stuks.

"Onze sterke groei brengt nieuwe logistieke uitdagingen met zich mee en met dergelijke volumes omspringen is een vak op zich," aldus Peter Burin, woordvoerder van Vente-Exclusive.com. "Vandaar dat we een tijd geleden op zoek zijn gegaan naar een strategische partner om ons hierin bij te staan. Na een grondige selectieprocedure hebben we bewust gekozen voor een samenwerking met Katoen Natie. Al onze bestellingen worden nu door hen verwerkt op de site in Kallo, in de Antwerpse haven."

Expertise, flexibiliteit en infrastructuur

"Omdat wij een heel breed scala van artikelen aanbieden, van kleding tot sieraden, lingerie, schoenen, handtassen, decoratieve stukken, etc., is de logistieke afhandeling van onze verkopen een grote uitdaging," aldus Peter Burin. "We moeten daarom kunnen rekenen op een partner die met ons meedenkt in het zoeken naar processen en oplossingen die ervoor zorgen dat we onze klanten zo snel mogelijk hun bestelling kunnen leveren. Katoen Natie doet dat uitstekend. Dankzij hun efficiënte manier van werken hebben we de levertijd van onze bestellingen nu al met twee tot drie dagen kunnen inkorten."

"Het vergt inderdaad heel wat expertise, flexibiliteit en een aangepaste infrastructuur om de logisitieke afhandeling of fullfilment vlot af te handelen," legt Dries De Love, E-commerce Manager bij Katoen Natie uit. "Dankzij onze jarenlange ervaring en recente investeringen in e-commerce services kunnen we dit soort uitdagingen probleemloos opvangen. We hebben zowel de juiste mensen als middelen ter beschikking om een perfecte service af te leveren aan onze klanten. Elke verkoop van Vente-Exclusive.com wordt in principe binnen 24 uur na levering door ons verwerkt en verzonden. De snelheid waarmee we moeten werken en de grote verschillen in hoeveelheden artikelen per verkoop vormen de grootste uitdaging voor ons, maar ondertussen hebben we onze processen daar al volledig aan aangepast."

Klaar voor de najaarsperiode

Traditioneel zijn de laatste maanden van het jaar erg druk voor Vente-Exclusive.com. Naar verwachting zullen de leden grote hoeveelheden (feest)kleding, speelgoed en andere seizoensgebonden artikelen kopen op de website. "Ook daarom is het erg belangrijk dat we nu al volledig ingewerkt zijn met Katoen Natie," voegt Peter Burin toe. "We zullen binnenkort gemiddeld 2.000 orders per dag moeten verwerken, maar met een partner als Katoen Natie hebben we er alle vertrouwen in dat dat vlot zal verlopen."

A tot Z oplossing voor e-shops

Katoen Natie is in Europa één van de grootste spelers in de markt van logistieke dienstverlening en vooral gekend voor zijn B2B services. Daarnaast investeert Katoen Natie al geruime tijd in oplossingen en diensten voor e-commercebedrijven. Dries De Love, E-commerce Manager bij Katoen Natie legt uit: "E-commerce blijft erg hard groeien in de Europa, maar heel wat e-shops zijn op zoek naar professionele, efficiënte en betaalbare oplossingen voor de logistieke afhanding van hun verkopen. Sinds geruime tijd bieden wij een dergelijke A tot Z dienstverlening aan aan. We verzorgen ondertussen het fullfilment van een 10-tal e-shops, waaronder nu ook Vente-Exclusive.com."


---