Persbericht

6 september, 2010

Avanade introduceert nieuwe ERP-oplossing voor project- en servicemanagementorganisaties Oplossing gebaseerd op het Microsoft Dynamics AX-platform

Organisaties richten zich inmiddels weer op groei en betere winstgevendheid. Om die doelstellingen te bereiken, worden verschillende strategieën ingezet. Bedrijfsprocessen worden verbeterd, door fusies en overnames creëert men groei, de productiviteit wordt verhoogd en regelgeving wordt op een geautomatiseerde manier nageleefd. Organisaties moeten hiervoor hun processen stroomlijnen en de benodigde software-oplossingen en data consolideren. Avanade, aanbieder van zakelijke technologiediensten, introduceert Avanade ERP voor Professional Services om projectgeoriënteerde- en servicemanagement-organisaties te ondersteunen bij het voldoen aan deze eisen. Avanade ERP voor Professional Services is een combinatie van verschillende geïntegreerde softwareproducten, sectorspecifieke best practices, expertise binnen projectbeheer en servicemanagement en projectmethodologie.

De nieuwe ERP-oplossing van Avanade maakt het mogelijk om het operationeel bedrijfsbeheer te stroomlijnen, beginnend bij het eerste contact met een potentiële klant in de pre-sales fase tot het beheer van service na verkoop. GET HR & Security, een Belgische klant, werkt al met de nieuwe oplossing.

"De directe integratie die het systeem toelaat, zorgt voor een automatiseringsniveau dat ons veel tijd en geld uitspaart. Hierdoor hebben wij maar liefst anderhalve FTE vrijgemaakt die wij nu kunnen inzetten voor andere zaken", zegt Yves D'Hooge, CEO bij GET HR & Security. "Met Avanade ERP voor Professional Services hebben we een ERP-systeem in huis dat de processen van onze dynamische organisatie optimaal ondersteunt, zowel nu als in de toekomst."

"Klanten van professionele dienstverleners verwachten steeds uitgebreidere en betere service tegen een lagere prijs. Hiervoor is een gestroomlijnde, efficiënte en sterk geautomatiseerde organisatie nodig, ondersteund door een geïntegreerd ERP-systeem", zegt Jos van der Lee, Business Developer Executive bij Avanade Nederland. "Bij Avanade beseffen we eveneens dat iedere sector uniek is. Daarom hebben we een ERP-oplossing ontwikkeld specifiek voor innovatieve organisaties die actief zijn in project- en servicemanagement of voor organisaties die zich projectmatig organiseren. Door het implementeren van onze oplossing krijgen dergelijke organisaties meer tijd om zich op hun klanten te richten en om competitief te blijven."

Efficiënter projectbeheer
Met Avanade ERP voor Professional Services kunnen organisaties elke projectfase efficiënter opvolgen; van de planningsfase tot de uiteindelijke oplevering. Dit dankzij functionaliteiten als Estimate to Complete (ETC) en Estimate at Completion (EAC) met een kortere doorlooptijd als resultaat. Deze ERP-oplossing koppelt automatisch de medewerkers met de juiste kennis en ervaring aan de juiste taken. Hierbij wordt ook rekening gehouden met hun beschikbaarheid. Het systeem geeft verder aan waar nog beschikbare mensen op lopende projecten kunnen worden ingezet.

Betere dienstverlening
Na het realiseren van een project, willen organisaties een zo goed mogelijke service leveren. Met Avanade ERP voor Professional Services worden alle aspecten van dienstverlening optimaal beheerd: van preventief onderhoud tot onverwachte interventies. Service-oproepen en incidenten worden real-time opgevolgd tot ze zijn afgehandeld. Het is mogelijk om Service Level Agreements (SLA's) en winstgevendheid te analyseren via real-time statistieken. Organisaties blijven bovendien steeds volledig up-to-date doordat medewerkers, klanten, partners en leveranciers constant informatie delen via onder meer PDA, SMS, email en EDI.

Snellere Return on Investment (ROI)
Naast de introductie van Avanade ERP voor Professional Services, ontwikkelde Avanade onlangs zijn Fast Implementation Track (FIT) op basis van een vooraf geconfigureerde Microsoft Dynamics AX-omgeving, gebaseerd op sectorspecifieke best practices. Hierdoor kunnen bedrijven een ERP-oplossing sneller en met een beperkt budget implementeren. Dankzij de FIT-methodologie helpt Avanade haar klanten om een Microsoft Dynamics AX-oplossing te implementeren binnen een minimumperiode van drie maanden.

Sectorspecifieke aanpak
Avanade biedt sectorspecifieke oplossingen voor uiteenlopende organisaties binnen de wereld van project- en servicemanagement-organisaties. Denk daarbij aan sectoren als bouw, media en entertainment, energie en milieu, architectuur en engineering, IT en consultancy.

BERICHT VOOR DE REDACTIE