Ingezonden persbericht


999 Games luidt het najaar in met Sinterklaas en regenwormen op de BBQ Met 14 nieuwe spellen is het traditionele spellenseizoen geopend

Almere, 6 september 2010 - Van oudsher is het najaar de populairste tijd van het jaar om spellen te spelen. Dat ziet 999 Games ieder jaar terug in de interesse van het publiek en de retailers. De dagen worden korter en kouder, dus brengen we meer tijd binnenshuis met elkaar door. De vele familiedagen in het hart van het winterseizoen worden veelvuldig doorgebracht met het spelen van bord- en kaartspellen. Om het traditionele spellenseizoen dit najaar goed in te luiden, lanceert 999 Games 12 nieuwe familiespellen en twee kinderspellen.

Traditioneel gezien is het najaar het moment voor de consument om bordspellen te spelen. Met de introductie van De Kolonisten van Catan gaf 999 Games deze bordspellenmarkt ruim tien jaar geleden een grote impuls. Ondanks de sterke opkomst van 'games' het afgelopen decennium, blijft de traditionele markt voor gezelschapsspellen groeien in volume en populariteit.

Kinderspellen - Help de zwarte pietjes en tel de regenwormen
. Het Sinterklaasjournaal Bordspel is een volledig nieuw spel, geïnspireerd door het gelijknamige tv-programma. Spelers helpen de zwarte pieten met het uitladen van alle pakjes. De doos bevat twee bordspellen: het stoombootspel en het pakjesspel. Adviesprijs: E24,95; Leeftijd: 4+.
. Regenwormen Junior is de vereenvoudigde variant van het dobbelspel Regenwormen, een van de populairste compacte spellen van 999 Games. Spelers van de juniorversie hoeven niet meer te rekenen, het tellen van de gedobbelde symbolen volstaat. Adviesprijs: E 9,95; Leeftijd: 5+.

"Onze kinderspellen kun je op verschillende niveaus spelen. Voor de allerkleinsten kun je gemakkelijk de drempel verlagen, zodat ze kunnen meespelen met de grotere kinderen. De oudere kinderen of zelfs de volwassenen kunnen de spelregels wat moeilijker maken om het spel uitdagend te houden. En dat is ook voor ons als spellenmaker een uitdaging," aldus Peter Christoph, adjunct-directeur van 999 Games.

Bordspellen en compacte spellen
De releases dit najaar zijn een mix van toenemend populaire compactspellen en traditionele bordspellen.
. In de Carcassonnefamilie zijn Carcassonne De Katapult en Carcassonne Bruggen, Burchten en Bazaars nieuwe uitbreidingen. De houten speelelementen dragen bij aan het speelplezier. Adviesprijs beide spellen: E15,95; Leeftijd: 10+.
. Regenwormen Barbecue is de luxe bordspelvariant van het populaire dobbelspel Regenwormen. Spelers proberen met dobbelsteenworpen porties regenwormen van de barbecue of van andere spelers te pakken. Adviesprijs: E24,95; Leeftijd: 8+.
. De Kolonisten van Catan Collector's Editie is dit najaar verkrijgbaar in een luxe houten uitvoering, een must voor Catanliefhebbers en -verzamelaars. Adviesprijs: E79,95; Leeftijd: 10+.
. Take 10! is een partyspel, waarin geluk, bluf en slim tellen centraal staan. Een kaartspel met simpele spelregels, maar voldoende diepgang. Adviesprijs: E8,95; Leeftijd: 8+.
. Het bekende kaartspel Weerwolven van Wakkerdam krijgt een luxe variant: Weerwolven het Dorp. In dit spannende rollenspel komen alle rollen terug als kwalitatieve tegels. De extra spelingrediënten zorgen voor meer spanning. Adviesprijs: E24,95; Leeftijd: 10+.
. Bij het spelen van Graffiti tekent iedereen alsof zijn leven ervan afhangt. Een partygame met twee moeilijkheidsgradaties. Adviesprijs: E 29,95; Leeftijd: 12+.
. Het bekende spelletje Set krijgt een vervolg als Set het Dobbelspel. Deze variant is ideaal voor spelers die het leuk vinden om te combineren en te puzzelen, maar niet van het reageerelement houden. Het dobbelbordspel is praktisch voor op reis. Adviesprijs: E 19,95; Leeftijd: 8+.
. Recycle is een tactisch kaartspel over afval en ecologie, een subtiele combinatie van thema en spel. Een spel met vrolijk artwork, eenvoudige spelregels en veel diepgang. Adviesprijs: E 8,95; Leeftijd: 8+.
. Flip 'm is een puzzel. Kantel en schuif de dobbelstenen totdat de uitdaging is opgelost. Flip 'm bestaat in vier uitvoeringen, allemaal compact. Het spel is solitair te spelen, maar als meerdere spelers een exemplaar hebben, kunnen ze het tegen elkaar opnemen. Adviesprijs: E9,95; Leeftijd: 8+.
. Een vlot kaartspel voor de hele familie is Color-A-Do. Door de eenvoudige spelregels kun je direct beginnen met spelen. Adviesprijs: E8,95; Leeftijd: 6+.
. Isis & Osiris is een compact bordspel, wat makkelijk te leren is. Met zowel negatieve punten als pluspunten speel je het spel tot het bord vol is. Adviesprijs: E14,95; Leeftijd: 7+.

Einde bericht

**