Ingezonden persbericht


Colt biedt bedrijven de mogelijkheid bedrijfskritische applicaties in het netwerk prioriteit te geven en te versnellen

Colt lanceert 'Application Aware Networking' met Ipanema en introduceert nieuwe, applicatiegerichte SLA's

Amsterdam, 6 september 2010 - Colt, één van de marktleiders op het gebied van zakelijke communicatie en IT managed services, heeft de lancering bekendgemaakt van Application Aware Networking (AAN)-diensten in een partnership met Ipanema Technologies, een vooraanstaand ontwikkelaar van geavanceerde oplossingen voor het beheer van applicatieverkeer en WAN-optimalisatie. Met behulp van deze AAN-diensten kunnen ondernemingen in Europa hun bedrijfskritische applicaties prioriteren en versnellen, waarmee ze de kwaliteit van de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren. Bovendien garandeert Colt de prestaties van de applicaties op basis van speciaal daarop aangepaste Service Level Agreements.

65 procent van CIO's geeft aan dat de prestaties van applicaties de hoogste prioriteit hebben. Omdat het beheer van WAN-verkeer steeds complexer wordt, hebben bedrijven behoefte aan meer mogelijkheden voor het optimaliseren van applicatieprestaties dan alleen het verhogen van de WAN-snelheid. Ze zoeken naar methoden om applicatietechnologieën te koppelen aan het vermogen om volledig inzicht in en controle over hun WAN-verkeer te hebben*.

Colt gebruikt de technologie van Ipanema voor haar AAN-diensten. Daarmee kunnen klanten op elk moment zien welke applicaties er over het netwerk worden gebruikt, zodat men vervolgens door het toewijzen van resources en het versnellen van bedrijfskritieke applicaties de bedrijfsactiviteiten optimaliseert. Colt onderscheidt zich verder door SLA's te bieden voor elke bedrijfskritische applicatie op zich (bijvoorbeeld Voice over IP, Oracle), in plaats van de traditionele enkelvoudige SLA voor het hele netwerk.

Mike Hollands, Head of Solution Marketing bij Colt, zegt: "Applicaties zijn het kloppend hart van het moderne bedrijf. Er is bij onze klanten dan ook steeds meer vraag naar diensten die verdergaan dan de traditionele garanties voor de beschikbaarheid van het netwerk; ze willen garanties voor de prestaties van hun bedrijfskritische applicaties. Dankzij onze samenwerking met Ipanema bevinden we ons in de ideale positie om applicatieprestaties op te nemen in onze end-to-end oplossingen. Dat is een belangrijke stap voorwaarts voor onze klanten."

Jean-François Rousseau, Vice President Telco and Service Provider Business Development bij Ipanema Technologies, voegt daar aan toe: "We zijn blij om Colt als partner te hebben. Dankzij AAN krijgen de klanten van Colt volledige controle over hun applicatieverkeer in een best-in-class transportnetwerk. De op applicaties gerichte zichtbaarheid, QoS & controle, en WAN-optimalisatie van Ipanema zijn volledig geïntegreerd in het aanbod van Colt en passen zich automatisch aan bij wijzigingen in de IT-infrastructuur. Dit garandeert een optimale gebruikerservaring voor alle zakelijke applicaties."

De AAN-diensten van Colt zijn al vanaf juni wereldwijd beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande netwerkklanten.


* TRAC Research "Ipanema Technologies: A True Synergy Between WAN Optimization and Application Performance Management", Bojan Simic, april 2010.


- einde -

Over Ipanema Technologies
Ipanema ontwikkelt geavanceerde oplossingen waarmee grote ondernemingen volledige controle krijgen over hun wereldwijde netwerk. De unieke en gepatenteerde technologie van Ipanema garandeert applicatieprestaties en continuïteit in een cloud-omgeving, ongeacht tijdstip of locatie. De oplossingen van het bedrijf worden gebruikt door vele grote telecombedrijven en ondernemingen over de hele wereld. Ipanema beheert en optimaliseert bijna 100.000 locaties voor 1.000 klanten. www.ipanematech.com

Over Colt
Colt is hét information delivery platform van Europa, dat klanten in staat stelt hun cruciale bedrijfsgegevens te delen, te verwerken en op te slaan. Colt is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde netwerk en IT managed services aan grote organisaties, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. Colt beschikt over een 25.000 km lang netwerk in 13 landen inclusief Metropolitan Area Networks in 34 grote Europese steden met directe glasvezelverbindingen naar 16.000 gebouwen en 19 Colt-datacenters.

Colt staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over Colt en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net.




Ingezonden persbericht