Provincie Flevoland Provincie Flevoland




* Werkzaamheden in fases

Opknapbeurt Gooise- en Waterlandseweg

Publicatiedatum: 24 augustus 2010

De Gooiseweg-Waterlandseweg (N305) tussen Zeewolde en Almere krijgt voor een groot deel nieuw asfalt en nieuwe markeringen. Dat gebeurt in de periode van 6 september tot en met november van dit jaar. Met deze opknapbeurt maakt de provincie Flevoland de weg veiliger.

In de periode van wegwerkzaamheden moet het verkeer rekening houden met vertragingen, omleidingen en werk dat 's avonds wordt verricht. De werkzaamheden vinden plaats in vijf fasen, zodat de aangrenzende woonwijken en bedrijventerreinen zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

De weg wordt op verschillende plekken voorzien van een nieuwe asfaltlaag en aangepast aan de richtlijnen van een `duurzaam veilige weginrichting'. Dit houdt onder andere in dat er dubbele strepen in het midden van de weg worden geplaatst en gasbolreflectoren aan de zijkant van de weg samenkomen met een verruwing aan de kantstroken.

De provincie houdt tegelijkertijd alvast rekening met toekomstige aanpassingen, zoals de verhoging van de brug over de Groenewoudsetocht in Zeewolde en de aanleg van een tweede rijbaan. Bushaltes worden geplaatst bij de aansluiting van het Kapittelpad in Almere, zodat het bedrijventerrein Stichtse Kant in Almere beter met het openbaar vervoer is te bereiken.

Informatie aan bedrijven en inwoners

Inwoners van Zeewolde en Almere en bedrijven worden nader over de opknapbeurt geïnformeerd. Inwoners van Zeewolde zijn uitgenodigd voor een inloopavond op donderdag 29 augustus 2010. Zij kunnen tussen 17.00 uur en 19.00 uur terecht op de provinciale locatie Stichtse Brug aan de Gooimeerdijk 12 in Zeewolde. Medewerkers van de provincie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Verder krijgen inwoners van Zeewolde en van Almere Overgooi en Almere Hout een infobulletin in de brievenbus dat over de werkzaamheden gaat. De bedrijven op de bedrijventerreinen Trekkersveld in Zeewolde en Stichtse Kant in Almere hebben apart een brief ontvangen.

ProclaimerTwitterRSS-feedsHelp for this websiteSitemap