Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Damplein drie weken dicht voor verkeer

Verkeershinder Damplein in Leidschendam
Vanaf 6 september is het Damplein ongeveer drie weken grotendeels dicht voor het verkeer. De damwanden - de wanden van de bouwput die grondwater tegenhouden - worden dan verwijderd. Dit is één van de meest ingrijpende werkzaamheden tijdens het bouwproces.

Voortgang bouw Damplein
Op donderdag 2 september wordt het laatste gedeelte van de beganegrondvloer van de parkeergarage gestort. De parkeergagarage is dan zo goed als klaar. De werkzaamheden op die dag zijn van ongeveer
06.00 tot 13.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Zaagmolenstraat.

Dan, vanaf 6 september, worden de damwanden verwijderd. Als die weg zijn, gaan de werkzaamheden aan het bovengrondse gedeelte van het bouwplan verder: de winkels en appartementen op het Damplein.

Omleiding verkeer
Vanaf maandag 6 september is rechtsaf slaan vanuit de Damlaan richting de Sluisburg niet mogelijk. Het verkeer wordt in die periode via de Zaagmolenstraat omgeleid. Automobilisten kunnen het gebied via de Sijtwendetunnel verlaten.
Tijdens de wegafsluiting wordt de openbare weg herstraat. Verkeer vanaf Leidschendam-Zuid kan gebruikmaken van de al bestaande omleiding via de Plaspoelkade. De parkeerterreinen voor de winkels op het Damplein (Warmoezierstraat en het Molenpad) zijn gewoon bereikbaar.

De geplande tijden van de werkzaamheden kunnen nog veranderen. Kijk voor de meest actuele informatie op www.leidschendamcentrum.nl en www.leidschendam-voorburg.nl.