Gemeente Eemsmond


Wethouders Eemsmond openen 'Hoe overleef ik de tunnel?' donderdag 2 september 2010

Lessen over mozaïek, heel veel badkamertegels en een hoop creativiteit en plezier gingen eraan vooraf. En op het resultaat kijken de leerlingen van het Hogeland College Uithuizen met trots terug. De fietstunnel aan de Dingeweg bij zwembad De Dinge in Uithuizen is na een grondige makeover omgetoverd tot een kunstwerk van 80 vierkante meter zelfontworpen mozaïek met afbeeldingen van een vluchtdeur, een brand en karakters uit Southpark. Maandag 6 september om 15.00 uur openen jongerenwethouder Harald Bouman en kunstwethouder Harrie Sienot de fietstunnel in het bijzijn van de leerlingen. De naam van het kunstwerk is al bekend. De leerlingen doopten hun project Hoe overleef ik de tunnel?.

Aan de mozaïek werkten ruim honderd leerlingen van Het Hogeland College Uithuizen mee. Ze hebben het ontwerp bedacht en uitgevoerd onder begeleiding van kunstenaar Emmie Mulder en de kunstdocente van de school. De gemeente Eemsmond heeft het project gesubsidieerd. Het project is vlak voor de zomervakantie afgerond en fietsers gebruiken de tunnel alweer volop. Mozaïek blijft ook in de buitenlucht lang goed en door het glazuur op de tegels werken de tegels als spiegels waardoor het in de tunnel een stuk lichter is geworden.

Kunstwerk
In 2007 was de tunnel al eerder door leerlingen onder handen genomen. Samen met Emmie Mulder maakten jongeren een graffitikunstwerk. Omdat dit kunstwerk niet meer in goede staat was, is het project opnieuw opgepakt.