Gemeente Breda

Start bouw multifunctionele accommodatie De Stee

Wethouder Boelema van Onderwijs geeft op maandag 6 september om 14.30 uur het startsein voor de bouw van de multifunctionele accommodatie De Stee in Teteringen. Dit gebeurt op het bouwterrein tussen het Zuringveld, de
St. Josephstraat en de Donkerstraat, samen met de leerlingen van de Helder Camara basisschool en de overige toekomstige samenwerkingspartners van De Stee: Kober met kinder- en buitenschoolse opvang en gemeenschapshuis ât Web. Naar verwachting kan de accommodatie in augustus 2011 gereed zijn voor gebruik.

Wethouder Boelema van Onderwijs: âDe MFA past helemaal in het streven van de coalitie om Breda Scholen te realiseren. Onderwijs en maatschappelijke partners bundelen hier hun krachten zodat kinderen, ouders en andere gebruikers op één centraal punt terecht kunnenâ.

De Stee en De Mandt
In Teteringen komen twee multifunctionele accommodaties, Naast de Stee aan de St. Josephstraat wordt De Mandt bij de Espakker gebouwd. Samen zorgen zij voor de huisvesting van de sociaal-maatschappelijke voorzieningen in Teteringen. De Stee biedt ruimte aan de Helder Camara basisschool, de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang van Kober en gemeenschapshuis ât Web.
In De Mandt worden basisscholen De Wegwijzer en De Springplank, Kober met kinder- en buitenschoolse opvang, de bibliotheek met een informatieloket, een sportzaal en een jeugdruimte gehuisvest. De oplevering van De Mandt is naar verwachting begin 2012.

Breda, 3 september 2010